صفحه نخست | ارسال مشخصات | لینک دوستان | در باره ما | اخبار | تبلیغات | تعرفه ها | قوانین | تماس با ما | محصولات گوناگون 

جستجو

 
 

 

نکاتی برای طراحی سئو Seo و موتور هاي جستجو

سئو » سایت خومان را برای موتورهای جستجو طراحی کنیم seo

بالا بردن Page rank سایت یکی از آرزو ها و شاید دغدغه های هر وبمستری باشد. در این بین رعایت اصول SEO و بهینه سازی صفحات تاثیر بسیار زیادی بر روی وضعیت و رتبه سایت شما خواهد داشت. در این مقاله سعی دارم نکاتی هر چند ساده را جهت بالا بردن رنک سایت، به شما معرفی کنم. البته قصد بر این نیست که اصول طراحی صفحات که به عهده برنامه نویس است، مطرح شود و بیشتر به نکات حاشیه ای اشاره خواهد شد.

نحوه کار ربات های گوگل به این شکل است که روزانه به صفحات بسیاری از سایت ها سر می زنند و آن ها را Index می کنند و بعد از ثبت کردن لینک ها و مطالب آن ها، در پایان یک دوره چند ماهه، گوگل بر اساس تعداد لینک هایی که به یک سایت داده شده است و پارامتر های بسیار دیگری شروع به بروز کردن Page rank سایت ها می کند. در این زمان اصطلاحا می گویند Google dance اتفاق افتاده است. به دلیل اینکه گوگل دارای دیتا سنتر های زیادی می باشد بروز رسانی Page rank ها در همه دیتا سنتر ها کمی زمان نیاز دارد. به همین دلیل ممکن است در زمانی که Google dance رخ داده است، پیج رنک سایت شما در دیتا سنتر های مختلف متفاوت باشد.

خوب بعد از یک مقدمه چینی کوتاه بریم سراغ نکاتی که باید عرض کنم:


*متاتگ ها و عنوان سایت

پارامتر هایی که شاید یک موتور جستجو در وهله اول به آن ها مراجعه می کند این دو مورد است که با عنوان تگ های Meta و title در سورس صفحات HTML قرار می گیرند. متاتگ ها برچسب هایی هستند که یک موتور جستجو اطلاعات آن صفحه را از روی آن ها بدست می آورد و باید طبق اصول جهانی در صفحات قرار گیرد. در صورتی که با نحوه قرار دادن متاتگ ها آشنایی ندارید می توانید از سایت onlinemetatag برای ساخت متاتگ ها استفاده نمایید. همچنین می توانید برای آنالیز متاتگ ها ی سایت خود به این لینک مراجعه نمایید.

تگ title نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. گاها موتور های جستجو به عناوین صفحات بیش از کلمات کلیدی اهمیت می دهند. همچنین سعی کنید حداکثر از 9 کلمه در عنوان مطالب استفاده نمایید. برای آشنایی بیشتر با این تگ ها و همچنین سایر تگ های مورد استفاده مقاله بر فراز موتور های جستجو را ببینید.


*1 لینک از چند سایت به جای چند لینک از 1 سایت

گاهی اوقات مدیران سایت ها، وبلاگ یا سایت دیگری راه اندازی می کنند و لینک سایت خود را چندین بار در آن تکرار می کنند تا رنک صفحات سایت اصلی بیشتر شود، امروزه موتور های جستجویی مانند گوگل به قدری هوشمند هستند که گول چنین ترفند هایی را نخورند. بنابراین به جای اینکه n بار لینک سایت خود را در یک سایت تکرار کنید، سعی کنید که در n سایت مختلف لینک خود را قرار دهید.


*با سایت های مرتبط تبادل لینک کنید

افراد زیادی به دلیل اینکه می دانند تبادل لینک در افزایش رنک صفحات سایت موثر است، سعی دارند با هر سایتی تبادل لینک داشته باشند. همیشه سعی کنید با سایت هایی که از نظر محتوایی با سایت شما مطابقت دارد تبادل لینک کنید، چون عملا وقتی لینک سایت شما در یک سایت غیر مرتبط با موضوع سایت شما قرار می گیرد تاثیری بر روی رتبه سایت شما نخواهد داشت یا اگر تاثیری هم داشته باشد طبعا ثاثیر آن از حالت اول بسیار کمتر است.


*لینک متنی بهتر از لینک بنر

به دلیل اینکه بنر های تبلیغاتی اکثرا با جاوا اسکریپت یا فریم ها ایجاد می شوند، از نظر موتور جستجو اصلا لینک به حساب نمی آیند ولی در صورتی که بنر یک لینک مستقیم داشته باشد تا حدودی می تواند موثر باشد ولی همچنان لینک های تصویری ارزش کمی نسبت به لینک های متنی دارند. بنر های فلش نیز موقعیت بدتری در موتور های جستجو دارند چون اسپایدر ها نمی توانند محتوای درون آن ها بخوانند و روی لینک ها کلیک کنند.


*استفاده از کلمات کلیدی در لینک

سعی کنید به جای قرار دادن لینک خالی سایت خود در امضا ها یا سایر سایت ها، از نام سایت یا کلمات کلیدی مرتبط استفاده کرده و آن را به سایت خود لینک نمایید. در این حالت رتبه سایت شما برای آن کلمه کلیدی بالا خواهد رفت.


*ساب دومین یا فولدر؟

تاکنون شاید تصمیم داشته اید که یک انجمن برای سایت خود راه اندازی کنید و در انتخاب یک ساب دومین یا فولدر برای آدرس آن در دو راهی قرار گرفته باشید. در این حالت باید توجه داشته باشید که موتور جستجو هر ساب دومین را مانند یک دومین جدید در نظر می گیرد. به طور مثال اگر انجمن خود را در داخل یک فولدر نصب کنید، آدرس آن جزئی از آدرس اصلی سایت شما محسوب می شود و محتوای متنی آن به حساب دومین اصلی قرار می گیرد ولی در ساب دومین تمام محتویات آن برای همان ساب دومین در نظر گرفته خواهد شد. بنابراین توصیه می کنم در صورتی که فعالیت دومین اصلی سایت شما بالا نیست، انجمن خود را در یک فولدر نصب کنید تا باعث افزایش رنک سایت شود. ولی در صورتی که فعالیت دومین اصلی زیاد است، توصیه می شود که از ساب دومین استفاده نمایید تا هر بخش به طور مجزا فعالیت خود را داشته باشد. در این صورت می توانید با لینک دادن از ساب دومین به دومین و از دومین به ساب دومین رنک صفحات هر دو بخش و در نتیجه رنک کل سایت را بالا برید.


*از حجم محتوای صفحات بکاهید

 پیشنهاد می کنم مطالبی را که حجم متنی زیادی دارند در یک صفحه قرار ندهید، چون در صورتی که محتوای متنی خیلی زیاد باشد ممکن است لینک آن مطلب Index نشود. پس برای چنین مطالبی بهتر است آن را در دو یا چند قسمت در سایت خود قرار دهید.


*استفاده از کلمات کلیدی در URL

در URL صفحات خود از کلمات کلیدی استفاده کنید. این مورد در افزایش رنک صفحات به دلیل وجود کلمات کلیدی در آدرس آن، کمک زیادی خواهد کرد. توجه داشته باشید که کاراکتر - اولویت بیشتری نسبت به کارامتر _ دارد، پس برای جدا کردن کلمات کلید در لینک حتما از - استفاده نمایید. همچنین بهتر است که از عناوین انگلیسی به جای فارسی در آدرس استفاده کنید چون به شخصه تاثیر خیلی خوبی در URL های فارسی ندیدم.


*از سایت مپ استفاده کنید

سایت مپ ابزاری است که به وسیله آن می توانید لینک های سایت خود را بهتر و سریع تر به موتور های جستجو معرفی کنید. استفاده از سایت مپ می تواند ثاثیر خوبی در سرعت Index شدن لینک های سایت شما داشته باشد. برای ساخت سایت مپ برای گوگل به مقاله آشنایی با گوگل سایت مپ سری بزنید. همچنین می توانید از سایت freesitemapgenerator که به صورت آنلاین سایت مپ را برای شما می سازد استفاده نمایید.


*لینک های داخلی زیاد

داشتن لینک های داخلی زیاد نیز در انتقال پیج رنک و بالا رفتن رنک صفحات داخلی سایت کمک زیادی خواهد کرد. به طور مثال در مورد قبل من به مقاله سایت مپی که در سایت وجود داشت لینک دادم، اینکار باعث می شود اگر زمانی رنک این صفحه افزایش یافت، رنک صفحه مربوط به مقاله سایت مپ نیز بالا رود. همچنین spider های گوگل وقتی به لینکی در یک صفحه برخورد می کند آن را دنبال کرده و مطالب آن را Index می کنند. بنابراین لینک های داخلی سایت، ارزش صفحات شما را مشخص می کنند و هر چه لینک به یک صفحه بیشتر باشد از نظر گوگل آن صفحه ارزش بیشتری دارد. لینک هایی از مقالات که در اطراف صفحه و در آیتم های مرتبط قرار می گیرند نیز همین کار را خواهند کرد.


*از ایجاد لینک های تکراری جلوگیری کنید

شاید تا به حال دیده باشید که با چند آدرس مختلف می توانید وارد یک صفحه شوید. مثلا برای صفحه اصلی این سایت این آدرس ها وجود دارد:

http://www.irpcn.com

http://irpcn.com

http://irpcn.com/index.php

از نظر موتور جستجوی گوگل این سه آدرس با یکدیگر متفاوتند و ربات ها نیز هر سه لینک را Index خواهند کرد و به دلیل اینکه محتوای این سه آدرس یکسان است گوگل تصور می کند که شما سعی دارید با کپی یک مطلب، محتوای سایت خود را افزایش دهید و آن را تقلب به حساب می آورد. برای کنترل چنین آدرس هایی در صورتی که از وب سرور های آپاچی استفاده می کنید، مقاله قفل کردن www در URL دومین را بخوانید.


*از FFA دوری کنید

مطمئنا تاکنون سایت هایی را دیده اید که مدعی هستند لینک سایت شما را در موتور های جستجوی زیادی ثبت می کنند، اکثر این سایت ها لینک سایت شما را در FFA ها ثبت می کنند. FFA یا Free For All صفحاتی هستند هر شخصی می تواند لینک سایت خود را در آن اضافه کند. و اغلب افراد با این ایده لینک خود را در این صفحات وارد می کنند که یک backlink از آن صفحه به سایت خود ایجاد نمایند و در نهایت باعث بالا رفتن رنک و ترافیک سایت خود شوند. موتور های جستجو هیچ اهمیتی به این صفحات نمی دهند و در نهایت هیچ تاثیری بر روی وضعیت سایت شما نخواهد داشت. از لیست سایت ها و ایمیل های افرادی که در FFA ها ثبت شده است صرفا جهت فرستادن spam استفاده می شود. پس اگر روزی تصمیم گرفتید چنین کاری را انجام دهید، روزانه منتظر دریافت تعداد زیادی spam در ایمیل و سایت خود باشید.


*مطالب را با فاصله زمانی معین در سایت قرار دهید

همیشه سعی کنید سایت خود را در فواصل زمانی معین بروز کنید و بگونه ای نباشد که در یک روز چند مطلب در سایت ارسال کنید و برای مدتی سایت شما راکت بماند. موتور جستجوی گوگل به این موارد و به نحوه رشد یک سایت توجه دارد.


*robots.txt، ابزاری مناسب برای کنترل ربات ها

robots.txt یک فایل متنی است که در root سایت شما قرار می گیرد و می توانید به وسیله آن به ربات موتور جستجو بفهمانید که به چه صفحاتی نباید وارد شود. مثلا برای یک سایت قسمت admin سایت نیازی به Index شدن ندارد، پس میتوانید دسترسی آن را با robots.txt برای موتور جستجو محدود کنید. در آینده اگر عمری باقی باشد سعی می کنم مقاله ای در این مورد بنویسم. برای آشنایی مقدماتی با robots.txt و کار با آن به مقاله بر فراز موتور های جستجو مراجعه کنید.

همه چیز درباره لینک دادن در گوگل برای سایت

همانطور که می‌دانید، سیستم رتبه بندی گوگل در دوره‌های زمانی خاصی مجددا سایت‌های موجود را رتبه‌بندی می‌کند و سایت‌های زیادی در این میان با کاهش رتبه مواجه می‌شوند. در این مقاله می خواهیم در مورد روش‌های جلوگیری از کاهش رتبه و همچنین راه های کسب امتیاز صحبت کنیم.

1- تنوع در لینک ورودی:

یکی از بهترین مکان‌هائی که مشتریان می‌توانند سایت شما را پیدا کنند موتورهای جستجو هستند. اما شما نباید فقط به این بسنده کنید. شما بایستی سعی نمائید لینک سایتتان را در سایت‌های دیگران منتشر کنید.

یکی از پارامترهائی که در تعیین رتبه سایت شما موثر است، میزان لینکهائی است که سایت‌های دیگر به سایت شما داده‌اند. با معرفی سایت شما در دیگر سایتها علاوه بر اینکه بازدیدکنندگان جدیدی از آن سایتها به سراغ سایت شما خواهند آمد، رتبه شما در موتورهای جستجو نیز بهبود خواهد یافت.

به طور خلاصه می توان اینگونه بیان کرد: سعی کنید توسط دیگر وبلاگها یا وب‌سایت‌ها به شما لینک داده شود اگر لینک شما یک سویه و ورودی باشد تنها دیگران به وبلاگتان لینک دهند رتبه شما افزایش می یابد .لینک دوسویه یعنی لینکها در هر دوطرف باشد که امتیاز کمتری دارد و اگر تنها لینک دیگر سایت‌ها و وبلاگها را یک سویه بگذارید، به طور شدید نمره شما کم می شود .

نرم افزار رتبه بندی چنین محاسبه می کند که هر چقدر بیشتر به یک صفحه اینترنتی لینک داده شده باشد پس از اهمیت خاصی برخوردار است .

توجه داشته باشید که تلاش برای افزایش رتبه وبلاگ و سایتی بی محتوا یا کم محتوا کار بیهوده ایست ، آنچه بیش از همه در بالا بردن رتبه شما در موتورهای جست و جو نقش دارد میزان محتوای سایت شماست، پس تلاش خود را بیشتر بر روی محتوای خود متمرکز کنید و بدانید که اگر محتوای بهتری ارائه کنید از سوی دیگران مورد حمایت قرار خواهید گرفت.

2- استفاده از سایت‌های با رتبه بالا:

نکته دیگر اینکه سعی کنید از سایت‌هائی که رتبه بالائی دارند برای اضافه کردن لینک استفاده کنید. فرستادن اخبار مربوط به سایت شما به‌همراه لینک سایت به سایت‌های خبری با رتبه بالا، یا حتی ارائه مقالات سایت‌تان در سایت‌های با رتبه بالا می‌تواند تاثیر مناسبی در افزایش یا نگهداری رتبه سایت شما داشته باشد.

3- نام دامنه مناسب :

تا حد امکان سعی کنید از  نام دامنه

کوتاه استفاده نمائید. بسیاری از افراد در معرفی حضوری یک وب سایت ، نامهای کوتاه‌تر را به سادگی معرفی می‌کنند و شنوندگان هم آسانتر نامهای کوتاه را به خاطر می‌سپارند. این نکته را فراموش نکنید که راحتی نام اثر غیرمستقیم دارد

یک کارشناس SEO در وبلاگش آورده بود که سعی کنید در نام دامنه یاهمان آدرس اینترنتی وبلاگ و وب سایت خود از دو مقوله بهره ببرید اول، از کلمات معنادار لاتین بهره ببرید به خصوص کلمات کلیدی در گروهی گه نگارش می کنید؛ کلمات فارسی با حروف انگلیسی به شدت رتبه شما را کاهش می دهد، می توانید از دامینی مشابه دامین های مشهور با رنک بالا استفاده کنید .

4- استفاده از تبلیغات معمولی :

سعی کنید نام سایت خودتان را بر روی خودکار یا اجناس تبلیغاتی دیگر منتشر کنید. به این ترتیب بازدیدکنندگان زیادی را به سایت خود اضافه خواهید نمود. این توصیه شاید بطور مستقیم باعث افزایش یا نگهداری رتبه سایت شما نشود اما بطور غیر مستقیم در معرفی سایت شما به موتورهای جستجو موثر خواهد بود.

5- استفاده از محصولات با قابلیت توزیع :

ارائه کتاب‌های الکترونیکی یا مقالات مفید یا حتی ارائه محصولات نرم‌افزاری رایگان در سایت شما، کمک زیادی به افزایش بازدیدکنندگان و همچنین معرفی سایت شما در دیگر سایت‌ها و در نتیجه افزایش رتبه شما خواهد داشت.

6- بررسی وضعیت لینک‌های سایت :

همیشه در معرفی سایت‌های دیگران در سایت‌تان مراقب باشید. بسیاری از این نوع سایت‌ها بعد از مدتی لینکشان را عوش می‌کنند یا اینکه بدلیل مشکلات فنی درست کار نمی‌کنند. سعی کنید مجموعه لینک‌های سایت خودتان را مرتب بررسی نمائید و لینکها نادرست را حذف یا تصحیح نمائید. تعداد بیشتر لینک‌های بدون استفاده در یک سایت باعث کاهش بیشر رتبه سایت در موتورهای جستجو خواهد‌شد.

7- استفاده از کلمات کلیدی :

هیچگاه از استفاده صحیح از کلمات کلیدی غافل نشوید. مرتب کلمات کلید سایت خود را بررسی کرده و در صورت نیاز کلمات آنرا تصحیح نمائید. به خاطر داشته باشید که این تغییرات بصورت افزایش باشد. تغییر یکباره کل کلمات کلید سایت می‌تواند تاثیر بسیار مخربی بر روی رتبه سایت شما در موتورهای جستجو داشته‌باشد.

8- استفاده از گروه‌های خبری:

فراموش نکنید که همه مطالب گرو‌ه‌های خبری و انجمن ها(FORUMS) در موتورهای جستجو ثبت می‌شوند. شرکت در مباحث این گروه‌ها کمک زیادی به معرفی سایت شما به موتورهای جستجو خواهد کرد. در ضمن بخاطر داشته باشید که این مطالب برای مدتهای زیادی در این گروها باقی خواهند ماند.

9- ارائه محتوای با ارزش :

یکی از بهترین روش‌های بازاریابی ( حتی بصورت سنتی آن) استفاده از تکنیک توصیه دوستان است. اگر شما در سایت‌تان به ارائه سرویس‌های رایگان بپردازید، بازدیدکنندگان شما، توصیه سایت شما را به دوستانشان خواهند کرد. اینکار باعث افزایش کیلک بر روی سایت شما خواهد شد. بسیاری از افراد سایت شما را برای سرویسی که ارائه کرده است در سایت‌های مختلف معرفی خواهند کرد. خب این یعنی کمک به افزایش رتبه سایت‌ تان .

10- وبلاگ نویسی :

هنوز مطالبی که در وبلاگ سایت‌ها نوشته می‌شود از اهمیت زیادی برخوردار هستند. علاوه بر اینکه این مطالب می‌تواند در ایجاد ارتباط بهتر با مشتری موثر باشد، تاثیر مثبتی در افزایش رتبه سایت شما در موتورهای جستجو خواهد داشت. سعی کنید از اسامی مناسب برای وبلاگ سایت  و همچنین شاخه‌ای که این وبلاگ درآن قرار دارد استفاده نمائید.

11- موتور جستجو به محتوا، از بالا به پایین اهمیت می دهد

موتورهای جست و جو صفحات شما را از بالا به پائین جست و جو می کنند برای همین است که عنوان صفحات، توضیحات و کلمات کلیدی اهیمت دارند . چنانچه بتوانید با حذف جدول ها و تصاویر مطالب خود را در قسمت های بالاتری از صفحه قرار دهید شانس شما در موتورهای جست و جو بالا خواهد رفت و در ضمن در حین نمایش نتایج جست و جو بخشی از مطالب شما برای بازدید کننده نمایان خواهد شد و او می تواند بفهمد که آیا مقاله شما با موضوع مورد نظر او مرتبط است یا خیر .

چنانچه مقاله ای می نویسید و مایلید که مقاله شما در نتایج جست و جو قرار گیرد بهتر است آن را در یک صفحه مجزا قرار دهید و در در قسمت نام صفحه عنوان مقاله را بنویسید (PAGE TITLE)

سعی کنید در تیتر و عنوان مقاله و یا گفتارتان از کلمات کلیدی به صورت کامل استفاده کنید شاید کمی ترکیب مشکل باشد اما در دست آوردن نتیجه مطلوب توسط موتورجستجو کمک شایانی میکند ، به ترتیب سعی کنید که کلمات مهم و کلیدی خود را در پاراگرافهای ابتدایی متن به کار ببرید .

12- لینکتان را ثبت کنید

لینک خود را در سایت هایی که قسمت ثبت لینک دارند حتما ثبت کنید ، بسیاری از وب‌سایت‌ها و برخی وبلاگهای به صورت موضوعی و دایرکتوری و یا عمومی و .... لینک شما را رایگان درج می کنند . مهم نیست که وبلاگ یا وب‌سایت مذکور دارای مخاطب هست یا نه درج لینک سایت شما، یک لینک را به شماره‌ی لینک های شما نزد موتورجستجو اضافه می کند .

13- در دایرکتوری ها ثبت نام کنید

دایرکتوری ها یا همان وب‌سایت‌هایی که بصورت موضوعی لینک‌ها را مجانی یا در ازاء مبلغ ناچیز ثبت می کند، مکان های مناسبی برای ثبت لینک وبلاگ شما هستند ، هرچند تاثیر چندانی در جذب مخاطب به سایت شما ندارند .

14- هر لینک ، افزایش رتبه نمی دهد !

رتبه شما با بالا رفتن تعداد لینک های شما افزایش نمی یابد بلکه رتبه شما زمانی افزایش می یابد که تعداد نمایش سایت شما در نتایج جست و جو افزایش یابد و مخاطبان بر روی لینک شما در موتورهای جست و جو کلیک نمایند .

برای فهم بهتر یک مثال می زنم : شما مطلبی در سایت خود تحت عنوان " آموزش وب " دارید . چنانچه کسی در گوگل و ... این عنوان را جست و جو کند و سایت شما را مرتبط با این عنوان بیابد و بر روی آن کلیک کند سایت شما در جست و جوی این عنوان رتبه بالاتری خواهد داشت . البته اگر تعداد زیادی مخاطب از این طریق به سایت شما برسند .

از این‌رو ممکن است شما مطلبی در مورد اس ام اس رایگان بنویسید و رتبه پائین تری در موتورهای جست و جو کسب کنید . و شاید علت این امر این باشد که مطلب شما جاذبه زیادی برای مخاطب نداشته باشد چون مخاطب شما گزیده ای از مطلب شما را در نتایج جست و جو مشاهده می کند .

توضیح اینکه این نکته دست شما را نبندد در نهایت لینک را می گیرید ، اما رتبه به شما تعلق نمی یابد .

15- لینک‌ها تاریخ مصرف دارند

این نکته را هیچ وقت فراموش نکنید : " هر لینکی تاریخ مصرفی دارد " مثلا لینکی را که یک سال پیش سایت دیگری به شما داده است هیچ نقشی در بالا بردن رتبه شما ایفا نمی کند ، زیرا موتورهای جست و جو به مرور لینک های قدیمی را حذف می کنند .

16- خودتان به خودتان لینک دهید

بهتر است در سایت خود به مقالات و مطالب خود چند بار لینک بدهید ، برای مثال می توانید عناوین مقالات سایت خود را درج کنید و خلاصه مقاله را در صفحه ای دیگر و متن کامل آن را در یک صفحه مجزا قرار دهید و یا اینکه در همان صفحه ای که متن کامل مقاله را قرار می دهید به عنوان مقاله لینک همان صفحه را بدهید .

چگونه در رتبه های اول جستجو قرار بگیریم

 برای حضور در وب ما احتیاج به یک پایگاه تحت وب داریم تا فعالیتهای خود را در بستر آن انجام دهیم. یکی از انواع رایج این پایگاه که امکاناتی را به صورت رایگان در اختیار کاربران خویش قرار می دهند شرکتهای ارائه دهنده خدمات موسوم به وبلاگ هستند. وبلاگها به خاطر نداشتن هزینه برای کاربران خود به سرعت گسترش یافته و بسیار محبوب گشتند. وبلاگها امکانات خوبی در اختیار کاربران خود قرار می دهند تا بتوانند در وب حضور داشته باشند و به انتشار مطلب در آن بپردازند. می توان گفت وبلاگ برای تازه واردین به وب ایده آل است. وبلاگها در اصل مکانی برای ثبت نظرات شخصی و قرار دادن یادداشتهای روزانه می باشند که می توان آنها را در برابر دید دیگران نیز قرار داد. ولی در کشورما اینگونه نیست، بلکه از وبلاگها استفاده های تجاری و … نیز می شود که این کار علاوه بر مزایایی که دارد مشکلاتی نیز به وجود می آورد. وبلاگها علاوه بر رایگان بودن ٬ مزایایی دیگری نیز از جمله: ساده بودن مدیریت و اضافه نمودن اطلاعات به آن را دارا هستند که این امکان را به کسانی که آشنایی زیادی با طراحی صفحات وب و کدهای HTML ندارند، می دهد که مطالب خود را براحتی در آن قرار دهند. با وجود نکاتی که ذکر شد وبلاگها محدودیتهایی نیز دارند که میتوان به کم بودن فضای آنها و نام دامنه آنها اشاره کرد که اجازه فعالیتهای گسترده و تجاری را از کاربران می گیرند. در سوی دیگر این ماجرا وب سایتها قرار دارند. برای ایجاد یک وب سایت باید ابتدا نام دامنه آن را از سرویس دهنده خریداری نمود و سپس فضایی موسوم به HOST نیز بنا به نیاز کاربر باید خریداری شود. علاوه بر آن کاربران باید تا حدودی با ایجاد صفحات وب و برنامه نویسی تحت وب آشنایی داشته باشند. تا این جای کار به نظر می رسد که کار با وب سایت خیلی دشوارتر از کار با وبلاگ است. البته راه حلی برای این مشکل نیز وجود دارد که در رابطه با آن نیز صحبت خواهد شد. با وجود دشوارتر بودن کار با وب سایت، مزایای زیادی نیز در کار با آن وجود دارد. کاربر با در اختیلر داشتن فضای بیشترو امکان انتخاب نام دامنه مناسب می تواند فعالیت تحت وب خود را به صورت رسمی تر انجام دهد. همچنین در فعالیتهایی که جنبه تجاری دارند بازدیدکنندگان مطمئنا به وب سایتها بیش از وبلاگ اعتماد می کنند. در بالا که مزایا و معایب وب سایتها و وبلاگها ذکر شد این گونه به نظر آمد که کار با وب سایت دشوار می باشد. راه حلهای این موضوع در ادامه مورد بحث قرار می گیرد. برای اینکه شما صاحب یک وب سایت شوید سه راه حل پیش رو دارید: وب سایت را خودتان طراحی کنید. به شرکتهای طراحی وب سفارش داده و وب سایت خود را از آنها تحویل بگیرید. از سیستمهای مدیریت محتوا استفاده نمایید. برای طراحی یک وب سایت در مرحله اول شما باید با کدهای HTML آشنایی داشته باشید و برای زیباتر کردن صفحه خود از کدهای CSS استفاده نمایید. علاوه بر آن در صورتی که بخواهید یک وب سایت دینامیک داشته باشید باید در طراحی وب سایت خود از اسکریپتهای php یا Asp و … استفاده نمایید. اگر شما فرصت یادگیری طراحی وب را ندارید و می خواهید صاحب وب سایتی با خصوصیات مورد نظر خود شوید باید به شرکتهای طراحی سفارش دهید تا آنها وب سایت مورد نظر شما را برایتان طراحی نمایند. راه سوم استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا است. سیستم مدیریت محتوا (cms) در واقع یک وب سایت آماده و کامل می باشد که به شما اجازه می دهد به راحتی و حتی بدون داشتن دانشی در مورد ایجاد صفحات وب، وب سایت خود را ایجاد نمایید و آنرا مدیریت کنید. از مزایای سیستمهای مدیریت محتوا رایگان بودن آن است. سیستم مدیریت محتوای پیشنهادی ما برای ایجاد وب سایت به خاطر پشتیبانی خوب ، سادگی کار با آن ، زیبایی و قدرت سیستم joomla می باشد با تمام مطالب گفته شده هر یک از راه حلهای فوق دارای مزایا و معایب نیز می باشند. با این وجود ما آماده ارائه مشاوره به شما در زمینه انتخاب روش مناسب برای راه اندازی وب سایت هستیم. با ما تماس بگیرید.

بهینه ساز موتور جستجو

با وجود اینکه SEO غالبا به نکات حاشیه ای و ظریفی می پردازد که از دید اکثر کاربران مخفی است ولی نکات مهم دیگری نیز وجود دارند که می توانند در موفقیت یک سایت در بدست آوردن رتبه های بالا در موتورهای جستجو موثر باشند. یکی از این نکات داشتن محتوای مفید و به روز است. شاید اگر شما در رابطه با یک موضوع خاص در گوگل جستجو انجام دهید و گزینه های ابتدایی بدست آمده در لیست نتایج را انتخاب کنید و آن سایتها را از نظر رعایت اصول SEO بررسی نمایید، تعجب کنید. چه بسا که تعداد قابل توجهی از سایتهای این چنینی به صورت درستی بهینه نشده باشند ولی با این حال باز هم در نتایج جستجو رتبه های بالایی می آورند. راز موفقیت چنین سایتهایی مطالب و محتویات آنهاست. مطمئنا آنها در بازه های زمانی کوتاه مطالب سایت خود را به روز می کنند و دائما در حال اضافه کردن مطالب به سایت هستند. جالب است این نکته را بدانید که برای موتورهای جستجو نیز این امر بسیار مهم است. یعنی شما باید به آنها بقبولانید که سایت شما مقطعی نیست و این امر را با افزایش مطالب می توانید اثبات کنید. پس یادتان باشد اگر تمامی تکنیکهای SEO را به خوبی روی سایت خود پیاده سازی نمایید ولی از محتوای با کیفیتی برخوردار نباشید، نمی توانید به صورت دائمی به بدست آوردن رتبه های بالا در موتورهای جستجو امیدوار باشید و موفقیت شما مقطعی است.
"در یک وب سایت٬ محتوا حرف اول را می زند"در یک صفحه وب بیشترین چیزی که به چشم می آید متن است، متن یا محتوای صفحه مهمترین عامل برای جذب بازدید کننده است اما نمی توان از آن برای بهینه سازی صفحه (سایت) استفاده نکرد. یکی از بهترین روشها برای استفاده بهینه از متن صفحه به کار گیری برچسب (n≤6). این برچسب که به برچسب عنوان (Heading) معروف است اگر بر روی کلمه یا قسمتی از متن به کار رود نشان دهنده اهمیت آن تکه از متن می باشد. و این اهمیت از دید خزنده موتورهای جستجو نیز پنهان نمی ماند. پس سعی کنید مهمترین کلمات کلیدی صفحات خود را همواره درون این برچسب به کار برید. مهمترین حالت این برچسب حالت
است. البته برای رفع مشکل اندازه بزرگ آن می توان از کدی شبیه این استفاده کرد. {H1{font – size : small از روشهای دیگر بهینه سازی متن صفحات استفاده از برچسبهای و
و است. به طور کلی می توان گفت هر قسمتی از متن که به نحوی از سایر قسمتها متمایز و برجسته شده باشد برای موتورهای جستجو نیز حائز اهمیت است. پس بهتر است کلمات کلیدی خود را در میان این برچسبها قرار دهید. البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که استفاده از بیش از 2 یا 3 بار از این برچسبها در هر صفحه، توصیه نمی شود بنابراین مکان استفاده از آنها را درست انتخاب کنید.

نتایج جستجو و ارتباط آن با بالا یا پایین بودن رنکینگ گوگل

 میخواستم ببینم با وجود نصب این مدها الان سایت شما در گوگل رنکینگ 4 رو داره اگه اشتباه نکنم... یعنی این هم به خاطر نصب اون چند تا مد هست و اگر نبود به این راحتی ها رنکینگ بالا نمیرفت ؟(منظورم اون مد تبدیل به html نیست مدهای دیگه مثل zero dupe )
2 - 4 متوسطه یا خوب یا عالی در مجموع این عدد چه ارزشی داره؟
3- بعد این رنکینگ فقط منحصر به گوگل هست یا خیر.

ببیند رنکینگ ربطی به نصب اون مد ها نداره ولی نصب اون مدها به شکل غیر مستقیم روی بالا رفتن رنک سایت شما تاثیر گذاره. من در زیر صفحه و در داخل امضام لینک صفحات مهم سایت خودم رو قرار دادم. وقتی صفحات من خوب ایندکس بشه در نتیجه گوگل این لینک ها رو هم می تونه ببینه و به حسابشون بیاره. همین باعث میشه که رنک سایت من بالا بره. مثلا الان یه سایتی هست که یکی از بچه های خودمون arkhosravi به من معرفی کرد.
سایت www.tuningtalk.com

شما به تعداد پستهای این سایت نگاه کن. به نظر من بزرگترین فورم phpbb ایرانی باید باشه. تعداد پست های خیلی زیادی داره ولی متاسفانه به خاطر اینکه برای موتور های جستجو بهینه نشده ، فقط تعداد کمی از صفحاتش ایندکس شده. اونها هم لینک سایتشون رو زیر صفحه قرار دادن ولی وقتی صفحاتشون ایندکس نمیشه در نتیجه خوب بک لینک هاشون هم به حساب نمیاد

الان شما آمار این سایت رو تو گوگل ببین

site:www.tuningtalk.com

این سایت 10000 تاپیک داره و تعداد پستهاش بیش از 170000 هستش و اگر قرار بود همین تعداد پستهاش بدون در نظر گرفتن مسائل سئو ایندکس بشه باید بالای 150000 رکورد در گوگل داشته باشن و اگر مسائل سئو رو براشون در نظر بگیریم باید همون 10000 تاپیک رو به شکل ایندکس شده داشته باشند ولی آمار خیلی خیلی کمتر از اون چیزی هست که باید باشه.

ما یه سری مد نصب کردیم که اولا پسوند صفحات به HTML تبدیل بشه. خوب این باعث میشه که اگر صفحه اول سایت شما مثلا rank اش به 3 رسیده این رنک 3 بین صفحات دیگه هم نفوذ کنه که اصطلاحا میگن Page Rank Transmission .
مورد دیگه حذف SID ها بوده که باعث میشه صفحات خیلی راحت ایندکس بشن و داشتن گوگل سایت مپ و سایت مپ عادی هم باعث میشه گوگل راحت تر بتونه صفحات سایت شما رو پیدا کنه و داشتن مدی مثل auto link در زیر صفحه هم کلی لینک داخلی برای سایت شما ایجاد میکنه که خوب این هم باعث بالا رفتن رنک صفحات داخلی میشه و رنک صفحه اول هم به تبع اون زیاد میشه

مورد آخر هم zero dupe هست که تمامی آدرس های پست رو ری دایرکت میکنه روی آدرس URL تاپیک و این طوری ارزش صفحات بالا میره و اگر ما یه مطلبی تو سایتمون داشته باشیم به خاطر همین ارزش بالای صفحه ، موقع سرچ اون کلمات توسط کاربران سایت ما بالاتر قرار میگیره چون صفحات ما تکراری نیست.
در این مورد zero dupe و فایل robots.txt در اون تاپیک توضیح دادم

2 - عدد 4 متوسطه یا خوب یا عالی در مجموع این عدد چه ارزشی داره؟

پیج رنک هیچ تاثیری تو موقعیت سایت شما در نتایج جستجو نداره. پیج رنک فقط مشخص میکنه که شما چقدر به سایت خودت لینک داری. هر چقدر لینک به سایت بیشتر = پیج رنک بالاتر.
در کل page rank نشون دهنده اعتبار و ارزش یه سایته و همه دوست دارن که پیج رنک بالایی داشته باشن. البته همه تا 4 یا 5 رو میتونن راحت بیان ولی از 5 بالاتر رفتن خیلی سخت میشه و باید تعداد زیادی بک لینک داشته باشید.
من در مورد Page Rank در این تاپیک توضیحاتی دادم. در این تاپیک هم چیز هایی پیدا میشه که به درد بخوره
بار هم یاد آوری میکنم که Page rank تاثیری در نتایج جستجو نداره ولی نشون دهنده ارزش و اعتبار سایته و همه سایت ها دوست دارن که رنک بالایی داشته باشند ولی به نظر میرسه وقتی رنک سایت شما بالاتر میره سایت گوگل علاقه بیشتری داره که صفحات شما رو ایندکس کنه.
مثلا سایت phpbb.com صفحاتش SID داره ولی همش ایندکس میشه. دلیلش همین رنک بالاییه که اون سایت داره و گوگل به هر قیمتی که شده صفحاتش رو ایندکس میکنه ولی اون سایت دوستمون که رنکش 2 هست (منظرم سایت tuningtalk هست) صفحاتش به خاطر اینکه SID داره اصلا ایندکس نمیشه.
بله فقط گوگل از این شیوه رنکینگ استفاده میکنه

1 - ببینم یه سایتی مثل Istgah.com که الان رنکش 6 هست که همش تبلیغاتی هست و لینک به سایر سایتها. اینطوری که میگی باید لینک به خودش بالا باشه ؟ چطوری اینقدر بالا رفته...

این یه تیریپ برام جا نیفتاد

2 - تعداد بازدید هم در رنکینگ تاثیر داره ؟

کی گفته ایستگاه به خودش لینک های زیادی نداره
الان فقط در گوگل این سایت بالای 5000 بک لینک داره

link:www.istgah.com

حالا از این ابزار هم استفاده کن

چک کردن تعداد بک لینک ها در موتور های جستجوی مختلف

اونجا هم نشون میده که 24 هزار بک لینک هم در یاهو دارن

من که گفتم شما میتونی از سایت خودت به خودت لینک بدی
اینها هم همین کار رو کردم
برای همین میگم لینک زیر صفحه خیلی مهمه و ایندکس شدن صفحات هم همینطور.

داشتن SID , برای موتورهای جستجوست؟ یعنی وقتی به صورت Guest میان ؟ در صورتی که من مد حذف SID برای میهمان رو نصب کردم و عملا وقتی چک می کنم توی لینک صفحات SID نمی بینم میشه لطف کنی کمی بیشتر توضیح بدی ؟
البته بزرگترین مشکل ما پایه گذاری دیتابیس روی عربیک هست و اگر یونیکد می بود خیلی بهتر بود .راستی بابا بیشتر از این آبرومونو نبر

داشتن SID ها جلوی ایندکس شدن صفحات رو میگیره
سایت دوست شما الان یه سری آمار تو گوگل داره که SID داره و مروبطه به زمانیه که هنوز شما مد حذف SID رو نصب نکرده بودی ولی خوب خیلی کم ایندکس شده و میشه کاری کرد که خیلی بیشتر ایندکس بشه.
اون سایت خیلی بزرگه و بهینه کردنش همونطور که برای صاحب سایتش نفع داره برای من هم نفع داره
من به دوست شما تو سایت tuningtalk.com پی ام دادم ولی جواب نداده هنوز

اگر حاضر باشه من میتونم بعد از امتحانات هم براش یه قالب اختصاصی فارسی کنم و یه تغییراتی هم توش بدم
کلیه مد های SEO سایت phpbb-seo تو همین یک ماه اخیر قراره به روز بشه و امکانات خیلی تخیلی شده
قابلیت های خیلی زیادی به مد ها اضافه شده
یه سری مد هم من پیدا کردم که اختصاصا برای سایت ماشینه مثل مد garage
الان دارن روش کار میکنند که پسوند صفحات اون بخش رو هم HTML بکنن
من میتونم یه فورم کامل و منحصر به فرد تحویل بدم
البته اگر حاضر باشن یه چیزکی پرداخت کنن
اگر هم نمیخوان هزینه کنن حداقل میتونم بهینه سازیش رو تا یه حدودی قبول کنم

طور میتونم یک سیستم php که خودم نوشتم (یک پورتال تخت وب برای فروش) رو هماهنگ و بهینه جهت افزایش ایندکس در موتورهای جستجو کنم
ایا کتابی متدی یا چیزی هست که بشه استانداردهای SEO رو توش پیدا کرد؟!
من شنیدم یه سری استاندارد برای کدنویسی هماهنگ با SEO هست

بله یه سری استاندارد هست
البته باید خیلی دنبال مطلب باشی ولی در کل اصولش کاملا یکیه
مثل این مقاله در مورد SEO می تونه مفید باشه
البته زیاد میشه از این چیز ها پیدا کرد
شما باید یه سری موارد رو در نظر داشته باشی
حتما باید برای سیستمت قابلیت rewrite کردن صفحات رو قرار بدی که بتونن پسوند صفحات رو به HTML تبدیل کنند. باید تیتر تاپیک ها از آدرس صفحات مجزا باشه یعنی طرف بتونه خودش آدرس صفحه رو مشخص کنه
مثلا تیتر این باشه

استفاده از موتور جستجوی گوگل

و آدرس صفحه باشه

-http://www.example.com/how-to-use-google-services

صفحاتت نباید SID داشته باشه. تو سیستم شما نباید به هیچ عنوان صفحه تکراری وجود داشته باشه
باید صفحاتت قالب سایتت کاملا SEO باشه و از طراحی CSS و کد XHTML کاملا semantic استفاده کنی

کلیات و جزییات رنکینگ گوگل و نحوه تغییر و تعیین پیج رنگ در گوگل

پیج رنک روش گوگل برای اندازه‌گیری "اهمیت" صفحات است. زمانیکه تمام فاکتورهای دیگر نظیر درصد تکرار کلمات در عنوان صفحه، درصد تعداد تکرار کلمات در متن صفحه، ارزش مکانی کلمات و ... محاسبه شدند، گوگل از‍ پیج رنک برای تنظیم نتایج جستجو، استفاده می‌کند و لذا سایتهایی که مهمتر هستند به رده‌های بالاتر می‌آیند.

Page Rank تنها قسمتی از مسائل تعیین کننده رتبه در لیستهای گوگل است. به طور مثال شواهد نشان داده است که گوگل این روزها به متن موجود در یک href برای تگ اهمیت بیشتری قائل است تا Page Rank  .
Page Rank جزئی از داستان لیست شدن در فهرست گوگل است، تلاش گوگل این است که همواره مربوط ترین نتایج را لیست کند، بزرگترین حسن یک موتور جستجو همین است، برای همین همه چیز در پیج رنک خلاصه نمی شود.

چگونه می‌توان Page Rank ‌ یک صفحه را دانست؟
برای این کار می‌توان تولبار مخصوص گوگل را از آدرس زیر دان لود کنید:
http://toolbar.google.com
تولبار گوگل چقدر دقیق است ؟
باید توجه کرد پیج رنکی که گوگل در تولبارش نشان می دهد با آنی که عملا در سیستم رتبه بندی اش از آن استفاده می کند، تفاوت دارد. در حقیقت تولبار گوگل دیر به دیر به روزرسانی می گردد و خود گوگل نیز به این موضوع اعتراف کرده است. لذا مدیران سایتها نباید نگران پیج رنک پایین سایت خود در تولبار گوگل باشند زیرا امکان دارد پیج رنک واقعی سایت آنها بیشتر از مقدار نشان داده شده باشد.

همچنین تولبار گوگل‌ در بیان پیج رنک خیلی دقیق نیست. این تولبار دو محدودیت دارد:
تولبار بعضی وقت ها حدس می زند. اگر کاربر، صفحه‌ای را مشاهده کند که در بایگانی گوگل وجود ندارد، اما صفحه‌ای خیلی نزدیک به آن در بایگانی گوگل وجود دارد، تولبار تخمینی از پیج رنک را نشان می‌دهد.

تولبار تنها جایگزینی از پیج رنک واقعی را نشان می دهد. در حالیکه پیج رنک خطی است، گوگل از یک گراف غیر خطی برای نشان دادن آن استفاده کرده است. لذا در تولبار تغییر از ‍PR=2 به PR=3 نیاز به افزایش کمتری دارد، نسبت به حالتی که تغییری از PR=3 به PR=4 انجام گیرد.

تمرکز بیش از حد بر روی پیج رنک برای بالا بردن رتبه ها در گوگل بی مورد است. در حقیقت سایتهای می توانند با بهینه سازی صفحات و ارایه محتوای مناسب به رتبه های مناسبی دست یابند.

پیج رنک واقعی:

Real Page Rank
Toolbar Page Rank
(log base 10)

0 - 10
0

100 - 1,000
1

1,000 - 10,000
2

10,000 - 100,000
3


و به همین ترتیب ادامه دارد...

در ضمن الگوریتم محاسبه پیج رنک یک فرمول کاملا سری می باشد که گوگل همواره آنرا مخفی و در فواصل زمانی مختلف آنرا تغییر جزئی می دهد که سوء استفاده از آن به حداقل برسد.شما وقتی پیج رنک بالاتری داشته باشید در نتیجه بازدید کننده بیشتری و در نهایت سایت گرانتری خواهید داشت حتی خیلی افراد وب سایت ها را با پیج رنکشان مقایسه می کنند، به قول آقای حسین شرفی (یکی از بنیانگذاران سئو در ایران) اگر سایت شما بمنزله خانه شما در دهکده جهانی باشد ، سایت های با پیج رنک بالا مثل خانه هایی که در بالا شهر قرار دارند هستند.

Page Rank چگونه محاسبه می گردد؟
زمانیکه گوگل، هنوز یک پروژه دانشگاهی بود، طراحان آن، فرمول اصلی خود را در محاسبه پیج رنک بدین گونه بیان کردند. البته امکان دارد که آنها دیگر از این فرمول استفاده نکنند، اما امروزه هم به اندازه کافی دقیق به نظر میرسد.

"فرض کنیم که صفحه A دارای صفحات T1 تا Tn است که به آن اشاره می کنند. d هم یک فاکتور کند کننده ( damping factor ) است که مقداری بین 0 تا 1 دارد. معمولا برای d مقداری معادل 0.85 انتخاب میشود. همچنین C(A) تعداد لینکهائی که این صفحه به صفحات دیگر داده است. در این صورت Page Rank صفحه A مساوی است با :

PR(A) = (1-d) + d(PR(T1)/C(T1)+...+PR(Tn)/C(Tn))

d یک فاکتور تضعیف است که معمولا برابر هشتاد و پنج صدم در نظر گرفته میشود. T1, T2,..., Tn صفحاتی‌اند که به صفحه A لینک داده اند. C(T1) نیز تعداد لینک‌هایی است که از صفحه T1، خارج شده است.

دقت کنید که Page Rank صفحه Home معمولا دو نیم برابر صفحات داخلی میباشد. بنابراین حالت سلسله ای رای ها را برای Page Rank در یک صفحه متمرکز میکند.
تمامی صفحات تعداد لینکهای مساوی دارند و تمامی صفحات هم Page Rank یکسان دارند.

3 اصل مهم :
اگر صفحه ای دارای اهمیت بالائی می باشد ، آنرا در بالای مدل سلسله مراتبی قرار دهید.
اگر صفحات سایت شما دارای لینکهای خروجی زیادی هستند ، سعی کنید لینکهای داخلی سایت را افزایش دهید تا Page Rank صفحات را ثابت نگه دارید .
اگر صفحاتی از سایت شما دارای لینک خروجی نیست ، افزایش تعداد لینکهای داخلی هیچ تائیری بر Page Rank ندارد. پس دقت کنید که سایت خود را از حالت قابل استفاده خارج نکنید.

اهمیت داشتن Site Map
داشتن Site Map به دودلیل مهم است
اگر کاربر URL اشتباه وارد کند ، اکثر سایتها یک صفحه غیر مفید به عنوان "404 Page not found" نمایش میدهند. این برای کاربر مایوس کننده میباشد. بهتر است که صفحه این خطا به حالتی تغییر کند که اولا علت خطا را نمایش دهد و ثانیا Site Map را هم نمایش دهد .
لینک دادن به Site Map در هر صفحه تعداد لینکهای داخلی را افزایش میدهد و در نتیجه از هدر رفتن آراء بر ای ارتقاء Page Rank جلوگیری میکند.

یک layout خوب برای صفحات وب که شامل document طولانی می باشد این است که ، آن document را به چند صفحه تقسیم کنیم و بروی صفحات یک Navigator برای رفتن به صفحات بعد و قبل قرار دهیم و همچنیم در تمام صفحات هم به صفحه Home یک لینک دهیم.

پس میتوان گفت که : با اضافه کردن تعداد لینکهای داخلی به سایت خود ، می توانید Page Rank را به طور مساوی بین صفحات سایت تقسیم کنید.

ولی در مدل سلسله مراتبی میتوان رای ها را به سمت صفحه Home‌متمرکز کرد و Page Rank آنرا بالا برد.

از این روش برخی از سایتها برای بالا بردن Page Rank استفاده می کنند که اگر رباتهای گوگل ( Google's robots‌) متوجه آن شوند به احتمال زیاد از حضور آن سایتها در فهرستهای گوگل جلوگیری میکنند.

بنابراین ، پیشنهاد میکنم که از دو روش صحیح زیر برای بالا بردن Page Rank سایت خود در گوگل استفاده کنید.

1 - یک سایت بزرگ داشته باشید
سایتهای بزرگ مانند http://news.bbc.co.uk/ دارای دهها و شاید صدها نویسنده و ویراستار خبری میباشد. هر کدام از صفحات این سایت دارای مطالب جهانی و مهم هستند و تمامی آنها نیز به صفحه Home سایت لینک داده اند. بنابراین می بینیم که Page Rank صفحه Home آن 9 از 10 است.

پس هیچ جایگزینی برای محتوای خوب وجود ندارد!

2 - یک چیز مفید برای ارائه به دیگران داشته باشید
برای مثال سایت Stat counter تنها سایتی است که به غیر از گوگل دراری پیج رنک 10 است. علت این امر خیلی ساده است میلیون ها سایت هستند که از خدمات آمار گیری Stat Counter استفاده می کنند و در هر کدام از این سایتها باید یک لینک از Stat Counter باشد. پس سایت stat Conter دارای میلیون ها رای است که باعث می شود به پیج رنک دست نیافتنی 10 برسد.

ابزارهای مفید رایگان در اختیار دیگران قرار دهید تا مدیران سایتها پس از استفاده از آن با رقبت به سایت شما لینک دهند.

گرفتن لینک از سایتهای دیگر
بسیاری از مدیران به دلیل آشنا نبودن با پیج رنگ گوگل به هنگام لینک گرفتن یا لینک دادن تنها به صفحات دارای پیج رنک بالا فکر می کنند. این تصور اشتباه است، شما اگر مدیر سایتی هستید به محتوای سایتها بیشتر توجه کنید تا پیج رنک آنها. در حقیقت لینک از یک صفحه مرتبط با پیج رنک کم در بالا رفتن رتبه سایتان بسیار موثر است. اگر درخواست لینکی از یک سایت مرتبط اما با پیج رنک کم از شما می شود، آنرا رد نکنید!

روش های جستجو در گوگل
اگر میخواهید کلمات تایپ شده در جستجو باشند آنها را با فاصله بصورت ساده در کنار هم بنویسید . مانند : سایت طراحی وب

اگر میخواهید یکی از کلمات شما حداقل در نتایج باشد بین آنها OR بگذارید . مانند :
OR Web Design OR "Pwcent"

اگر بخواهید یک کلمه حتما باشد و همراه با یکی از دو کلمه دیگر بیاید از حالت پرانتز میتوانید استفاده کنید . مانند :Persian (yahoo OR blog) . این جستجو دو عبارت را جستجو میکند : Persian Yahoo و Persian Blog

اگر بخواهید کلمه خاص شما در title صفحه موجود باشد باید از کلمه کلیدی intitle استفاده کنید . مثلا : intitle: "pwcent web services"
اگر بخواهید کلمه ای که وارد کرده اید بخشی از آدرس url صفحه ای باشد از inurl استفاده کنید . مثلا : inurl: "Persian" این جستجو تمام کلماتی که در آدرس سایت آنها کلمه پرشین موجود باشد را پیدا میکند .

اگر میخواهید گوگل فقط بدنه متون را جستجو کند از کلمه intext استفاده کنید . مثلا : intext: "access 2000 problems"
اگر میخواهید که گوگل فقط در یک سایت خاص دنبال مطلب وارد شده شما بگردد بعد از نوشتن موضوع جستجو از کلمه site به شکل زیر استفاده کنید site:pwcent.net این کد در ادامه جستجوی شما باعث میشود تا گوگل بدنبال مقاله مورد نظر شما در سایت pwcent.net بگردد .

اگر شما یک سایت یا وبلاگ دارید و میخواهید بدانید چه کسانی لینک سایت شما را در سایتشان قرار داده اند از کلمه link با آدرس خودتان بشکل زیر استفاده کنید .link:www.pwcent.net

اگر میخواهید دنبال فایلهایی خاصی که با موضوع شما مرتبط هستند بگردید از کلمه filetype بصورت زیر استفاده کنید . programming vb filetype:pdf این کد جستجو فایل های pdf که درباره برنامه نویسی vb باشند را بشما نشان میدهد .

یک نکته در جستجو : گوگل حداکثر 10 کلمه را برای جستجو می پذیرد و اگر بیشتر باشد از بقیه کلمات صرفنظر میکند .
گوگل کلمات ربطی ساده مانند a , an , and , the ,of را نادیده میگیرد . برای اینکه این کلمات را هم جزو متن کلمات در خواستی شما در نظر بگیرد باید قبل ازین کلمات یک علامت بعلاوه + قرار دهید .

اگر بخواهید چیزی در جستجوی شما اصلا نباشد از علامت منفی در کنار آن کلمه خاص استفاده کنید . این حالت برای کد ها هم تاثیر دارد. مثلا میخواهید کلمه programming را جستجو کنید . اما نمیخواهید کلمه web در نتایج جستجوی شما باشد : پس مینویسید : programming –web
اگر بخواهیم تعداد نتایج دریک جستجو را مثلا به صد نتیجه در یک صفحه افزایش دهید از num=100 در متن جستجوی خود استفاده میکنیم .
براى فراهم سازى نتایج دقیق، گوگل از بند آوردن یا "wildcard" براى حمایت از جستجوهاى خود استفاده نمیکند. براى مثال اگر شما "googl" را جستجو کنید نتایج ارایه شونده شامل "googler" یا "googlin" نمیشوند.
جستجوهاى گوگل حساس به حالت نوشتن (case sensitive)آنها نیست. تمامى کلمات بعد از ورود به حروف کوچک تبدیل میشوند. براى مثال اگر وارد کنید "GOOGLE" یا "GoOgLe" به عنوان "google" شناخته میشود.
اهمیت متن پیوندی
اهمیت متن پیوندی (Anchor text ) در بهینه سازی سایتها در موتورهای جستجو

گوگل ( تعداد دیگری از موتورهای جستجو ) صفحات وب سایتها را تحت تاثیر مستقیم متن لینکها (Anchor Text ) به آن صفحات در نتایج جستجو نمایش می دهد.

Googlebombs تقریباً آسانترین نمونه ها برای پیدا کردن و درک کردن این موضوع است که چگونه متن پیوندی بر SERP یا Search Engine Result Pages یا همان صفحات نتایج جستجو تاثیر میگذارد.

با جستجوی عبارت Miserable failure در گوگل ( در اواخر سال 2005 ) , Googlebomb صفحه بیوگرافی جورج بوش را مدنظر قرار میدهد( www.whitehouse.gov/president/gwbbio.html )
به روشنی این مثال قدرت متن پیوندی را نشان میدهد, چرا که با مشاهده این صفحه در می یابید که چنین کلمه ای به هیچ وجه در این صفحه استفاده نشده است ( نه در متن صفحه , نه در عنوان و ... ) و با تحقیق و تفحص بیشتری می توان به این نکته دست یافت که تعداد زیادی از وبلاگ نویس ها از متن پیوندی miserable failure برای لینک دادن به این صفحه استفاده کرده اند.

Google bomb از کارایی ترکیبی یک متن پیوندی با هزاران لینک سود میبرد. در یک اتفاق مشابه فوق با کلمه Computer و SERP کلمه Computers درگوگل درحال رخ دادن است. از ژانویه 2005 ، با جستجوی کلمه Computer درگوگل سایت http://www.dell.com/ را به عنوان 10 نتیجه مهم و با جستجوی کلمه کامپیوترها سایت http://www.compaq.com/ را به عنوان 10 نتیجه مهم رتبه بندی میکند. با نگاه کردن به Source این دو صفحه و بررسی استفاده از کلمه کامپیوتر یا کامپیوترها را به ترتیب آشکارمیکند که متن پیوندی چقدر موثر است ؟


چگونه به طور موثر از متن پیوندی استفاده کنیم ؟
کاربرد متن پیوندی , محتوایی لینک را به صفحه لینک گیرنده نسبت می دهد , به این معنی که اگر شما بتوانید صفحات مرتبط را به هم با متن پیوندی مناسب لینک کنید , آن صفحات درSERP مربوطه شان خیلی بهتر ظاهر خواهند شد.
اهمیت انتخاب نام دامنه در سئو
انتخاب کردن نام شرکت و یک نام دامنه (Domain )
همانطورکه شما بعداً پی خواهید برد , لینکهای وارده ( External Links) به یک وب سایت خیلی مهم هستند , چنانچه که برای دست یابی به یک رتبه ( Rank) بالا در نتایج جستجو این امر کاملا ضروری است. متن مرتبط با آن لینکها ( به نام متن پیوندی یا Anchor Text) یکی ازمهمترین فاکتورهای بهینه سازی موتور جستجو است که در زمان بهینه کردن یک سایت تصحیح میشود.

متن زیر (سرویس های بهینه سازی موتورجستجوی pwcent.net ) یک متن پیوندی (Anchor Text ) لینک برای صفحه اصلی این سایت است ( این لینک , لینک copyright سایت می باشد.)
< a href=”http://www.pwcent.net/” >Pwcent Web Design < / a >

اگرشما نام دامنه را درست انتخاب نکنید , از آنجائیکه لینکهای وارده به سایتتان ممکن است از متن پیوندی صحیحی برخوردار نباشد، در نتایج جستجوی موتورهای جستجو وضعیت جالبی نخواهید داشت . حال به این فکر کنید که اگر شما یک نام مناسب را برای نام دامنه برگزینید , حتی اگر وب سایتی با متن پیوندی پیوندی (Anchor Text ) صحیحی به شما لینک نداده باشد ( مثلا از URL واقعی استفاده کرده باشد ) به دلیل این که خود نام دامنه شما به اندازه کافی پر مغز و محتوا می باشد , باز هم شما در نتایج جستجو رتبه قابل توجهی خواهید داشت.

نام های تجاری و بهینه سازی موتورجستجو
Zeus Thrones ممکن است برای شرکتی که صندلی های توالت با کیفیت تولید می کند عالی باشد ، اما این نام به مشتریان Online , برای پیدا کردن وب سایت ازطریق موتورهای جستجوی کمک چندانی نمیکند ، مگر اینکه بودجه تبلیغاتی بزرگی برای اهداف تجاری در نظر گرفته شده باشد .

اگرشما سایتی در مورد بهینه سازی موتورجستجو دارید , به طور مثال یک نام دامنه خوب ( برای اهداف بهینه سازی موتور جستجو ) می توان Search-Engine-Optimization.com را نام برد.

درزمان انتخاب نام تجاری و نام دامنه , بایستی نامهای تجاری و نام دامنه های موجود ملاحظاتی را در نظر گرفت . به طورمثال زمانی که ما می خواستیم برای این وب سایت نامی را در نظر بگیریم , حوزه تصمیم گیری ما محدود بود چرا که نام های مطلوب و مناسب در اختیار نداشتیم زیرا این نامها در اختیار دیگران بودند.

چرا بعضی از نام دامنه ها خط تیره دارند ؟
موتور اصلی جستجوی فعلی ( یعنی همان گوگل ) کلمات اختصاصی و کلیدی در نام دامنه ها بدون خط تیره را نمی تواند تشخیص دهد !!!
به عنوان مثال نام دامنه خط تیره دار http://www.Rss-Reader-Service.com توسط گوگل به عنوان www.Rss Reader Service.comبررسی و اصطلاحا Spy میشود زیرا گوگل نقطه ها وخط های تیره را به عنوان فاصله درنظرمیگیرد.

ازآنجائیکه گوگل دو نقطه را به عنوان فاصله هایی مشاهده میکند , باید توجه نمود که نام دامنه ای با کلمه کلیدی تکی ( مثل www.keyword.tld ) را تشخیص میدهد.
از اینرو درزمان انتخاب نام دامنه باید این نکته را در نظر گرفت

اگر نام مورد نظر شما با تعدادی کلمات کلیدی همراه است باید توجه کنید که برای بهینه سازی بهتر در موتور جستجو , بهتر است که کلمات کلیدی را توسط خط های تیره ازهم جدا کنید.

تحلیل ترافیک سایت
بیایید اینگونه فرض کنیم که شما تمام توصیه ها را به کار گرفته اید، صفحات سایت را بهینه ساخته اید، آنها را به موتورهای جستجوگر معرفی کرده اید و با تمام عبارتهای کلیدی در صدر نتایج جستجو قرار گرفته اید و آماده دریافت چندین هزار کیلو ترافیک در سایت خود هستید.
اما از کجا می دانید که تمام تلاش شما کارایی لازم را داشته است و به هدر نرفته است؟
بسیار خوب! شما باید ترافیک سایت خود را اندازه گیری و تحلیل نمایید. برای این کار راههای بسیاری پیش روی دارید. شما می توانید از شمارشگرها، خدمات رهگیری کاربران استفاده کنید. آنچه که در این مقاله بدان پرداخته شده است، استفاده از بهترین روش یعنی استفاده از نرم افزارهای تحلیل آمار سایت (Log file analyzer) است.

چرا تحلیل آمار؟
شناسایی رفتار کاربران در سایت برای بالا بردن ROI
شناسایی استراتژیهایی که بهتر جواب داده اند.
تحلیل رفتار کنونی برای پی ریزی استراتژیهای بعدی سایت

تحلیلهای فوق نیاز به تجربه و تخصص دارد و برای هر کس قابل انجام نیست. برای آنکه شما با اصول کلی بیشتر آشنا شوید برخی موارد به اختصار شرح داده می شود.

Log file چیست؟
هر بار که بیننده ای به سایت شما مراجعه می کند از خود رد پایی بر روی سرور سایت شما بر جای می گذارد که در این فایل ذخیره می گردد. سرور سایت موارد بسیاری را ثبت می کند که برخی از انها عبارتند از: زمان مراجعه کاربر به سایت، صفحاتیکه کاربر مرور کرده است، مدت زمانیکه در کل سایت یا هر صفحه مانده است، از کدام سایت آمده است، از کدام موتور جستجوگر آمده است، چه کلمه ای را جستجو کرده است، از چه صفحه از سایت خارج شده است و ...
این فایل ها در روت هاستینگ شما در فولدر /Log ذخیره می شوند.
Page View
تعداد صفحاتی را نشان می دهد که کاربران سایت مرور کرده اند. Total Page View آمار همگی آنرا و Page View per Visitor یا Average میانگین تعداد صفحه مرور شده در سایت را نشان می دهد.

Hit
به هر درخواست فایلی که از سرور می شود گفته می شود. این فایلها می توانند فلش، تصویری، متنی، اجرایی و ... باشند. به عنوان مثال اگر صفحه ای شامل متن و 10 تصویر باشد با مراجعه کاربر به این صفحه یک Page View و یازده Hit بر روی سرور ثبت می گردد (یک صفحه + ده عکس از سرور درخواست شده است.)

Unique Visitor
هر بیننده مشخص را نشان می کند. این بیننده اگر صد صفحه سایت را هم مرور کند تنها یکبار شمرده می شود. این فاکتور بسیار مهم است. برای تبلیغات در سایتهای دیگر هموارده این فاکتور را از صاحب آن سایت درخواست کنید و کنترل کنید که آماری که ارایه می دهند، تعداد Page View نباشد.

لاگ فایلها در فایلهایی با پسوند log ذخیره می شوند که با دان لود آنها می توانید کار تحلیل ترافیک سایت را آغاز کنید. در ادامه برخی از موارد ثبت شده در این فایلها توضیح داده می شود.

زمان و تاریخ مراجعه به سایت
آدرس IP بیننده یا اسپایدر مراجعه کننده به سایت

name.html
صفحه ای است که مشاهده شده است. می تواند نام هر فایل درخواست شده نیز باشد.

Get
نشان می دهد که اطلاعات از سرور درخواست شده است.

Post
بیانگر ارسال اطلاعات به سرور است.

نوع پاسخ سرور
نوع پاسخ سرور می تواند از انواع زیر باشد:
200 OK
300 Redirects
400 Failure
500 Server Error

حجم فایل درخواست شده
بیننده از کدام صفحه آمده است.
بیننده از کدام موتور جستجوگر و با چه کلمه ای آمده است.
نوع مروگر، سیستم عامل و دقت صفحه نمایش کاربر
نوع اسپایدر مراجعه کننده به سایت
و ...

اما از کدام نرم افزار استفاده کنیم؟
Click Tracks را توصیه می کنم که قابلیتهای مناسبی را ارایه می دهد و کار با آن نیز بسیار ساده است.

خدمات آمارگیری گوگل
قرار بر این است که شرکت گوگل نرم افزار مجانی را ارائه کند که به دارندگان سایت های اینترنتی اجازه می دهد تحلیلهای پیشرفته ای بر روی ترافیک کاربران خود انجام دهند.

این نرم افزار همچنین امکان آنرا دارد که تاثیر کمپین های تبلیغاتی شرکتها را بر روی فروش آنها تحلیل کند. این نرم افزار که بزودی بصورت آنلاین برای عموم قابل استفاده خواهد بود به جز زبان انگلیسی با 16 زبان دیگر قابلت کار دارد و بر اساس تکنولوژی ای بنام ارچین (Urchin) که قبلآ توسط گوگل در ماه مارچ معرفی شد، تهیه شده است.

هم اکنون نرم افزار ساده شده Urchin بصورت سرویس Goggle AdWords بصورت مجانی روی وب در اختیار صاحبان سایت های اینترنتی که از سرویس تبلیغاتی گوگل استفاده می کنند، قرار دارد.

کارشناسان اینترنتی معتقد هستند که نرم افزار جدید گوگل می تواند فعالیت نرم افزارهایی مانند Web Trends، Web Side Story و Click Track را تحت الشعاع خود قرار دهد.

شرکت مایکروسافت نیز یک نرم افزار تحلیلی مشابه بنام AdCenter دارد که در حال انجام مراحل آزمایشی (بتا) در سنگاپور و فرانسه است.

خدمات آمارگیری سایت های دیگر

البته سایت هایی هم هستند که بدون نیاز به تحلیل دستی فایل های لوگ یه سری اطلاعات خاص را برای شما نمایش می دهند برای استفاده از سرویس این چنین سایت ها باید لینکی که مخصوص شما است را بعد از عضویت داخل سایتتان کپی کنید.

این روش یک روش ناقص است که میتواند فواید زیر را داشته باشد:
نقاط قوت: زمان هایی از روز که وقت نمی کنید فایل های لوگ را از هاست خود دانلود کنید و آنها را تحلیل کنید یکسری از آمار های جزیی اما مهم مثل تعداد بازدید کننده را می توانید ببینید،
یکی دیگر از قابلیت ها این است می توانید سایت خود را با سایت هایی دیگر که در آن سایت ثبت نام کردند مخصوصا ذقیب های خود مقایسه کنید. یک نمونه از این سایت ها www.statcounter.com می باشد

مهمترین تحلیلهایی که روی سایتها انجام می شوند عبارتند از:
Summary Analysis
سایت چه میزان کاربر جدید و تکراری دارد؟ و ...

Trend analysis
در طول زمان نحوه استفاده کاربران از سایت چگونه تغییر کرده است. آیا کاربران این ماه از ماه قبل بیشتر شده است؟

Page analysis
کدام صفحات (بخشهای) سایت بیننده بیشتر و کدام صفحات (بخشهای) آن بیننده کمتر دارند؟

Content analysis
کدام متون و محتوای سایت بیشتر مورد توجه کاربران قرار دارد؟

Path analysis
آیا ساختار ناوبری سایت خوب جواب داده است؟ صفحه دوم کاربر بعد از ورود به صفحه اول سایت چیست؟ مسیر حرکت کاربران در سایت چگونه بوده است؟ کدام مسیرها بیشتر به فعل و انفعالات دلخواه مدیر سایت منتج شده اند؟

Entry page analysis
کاربران بیشتر از کدام صفحات وارد سایت می شوند؟ یا کدام صفحات بیشتر بیننده به سایت جذب می کنند؟

Exit page analysis
صفحات و بخشهای فراری دهنده کاربران کدامند؟

Visitor analysis
چه نسبتی از کاربران جدید به کاربران تکراری از سایت خرید کرده اند؟ و ...

Referral analysis
کدام موتورهای جستجوگر و سایتها بیننده به سایت می فرستند؟ کلمات مورد استفاده آنها چه بوده است؟ کدام تبلیغات بهتر جواب داده است؟ و ...

Campaign analysis
بینندگان ناشی از هر استراتژی اجرا شده چه رفتاری در سایت داشته اند؟ کدام گروه سفارش بیشتری داده اند؟

Demographic analysis
توزیع جغرافیایی کاربران سایت چگونه است؟ کدام گروه زمان بیشتری در سایت سپری کرده اند؟

Customer experience analysis
پیوندهای شکسته سایت کدامند؟ درخواستهای ناقص کدامها بوده اند؟ و ...

موتور جستجو چگونه کار می کند؟
وقتی جستجویی در یک موتور جستجوگر انجام و نتایج جستجو ارایه می شود، کاربران در واقع نتیجه کار بخش های متفاوت موتور جستجوگر را می بینند. موتور جستجوگر قبلا" پایگاه داده اش را آماده کرده است و این گونه نیست که درست در همان لحظه جستجو، تمام وب را بگردد. بسیاری از خود می پرسند که چگونه امکان دارد گوگل در کمتر از یک ثانیه تمام سایت های وب را بگردد و میلیون ها صفحه را در نتایج جستجوی خود ارایه کند؟

نه گوگل و نه هیچ موتور جستجوگر دیگری توانایی انجام این کار را ندارند. همه آنها در زمان پاسخ گویی به کاربران، تنها در پایگاه داده ای که در اختیار دارند به جستجو می پردازند و نه در وب!

موتور جستجوگر به کمک بخش های متفاوت خود، اطلاعات مورد نیاز را قبلا" جمع آوری، تجزیه و تحلیل می کند و آنرا در پایگاه داده اش ذخیره می نماید و به هنگام جستجوی کاربر تنها در همین پایگاه داده می گردد.
بخش های مجزای یک موتور جستجوگر عبارتند از:

• Spider یا عنکبوت
• Crawler یا خزنده
• Indexer یا بایگانی کننده
• Database یا پایگاه داده
• Ranker یا سیستم رتبه بندی

الف Spider- (عنکبوت)
اسپایدر یا روبوت (Robot)، نرم افزاری است که کار جمع آوری اطلاعات مورد نیاز یک موتور جستجوگر را بر عهده دارد. اسپایدر به صفحات مختلف سر می زند، محتوای آنها را می خواند، اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری می کند و آنرا در اختیار سایر بخش های موتور جستجوگر قرار می دهد.

کار یک اسپایدر، بسیار شبیه کار کاربران وب است. همانطور که کاربران، صفحات مختلف را بازدید می کنند، اسپایدر هم درست این کار را انجام می دهد با این تفاوت که اسپایدر کدهای HTML صفحات را می بیند اما کاربران نتیجه حاصل از کنار هم قرار گرفتن این کدها را.

اسپایدر، به هنگام مشاهده صفحات، از خود بر روی سرورها رد پا برجای می گذارد. شما اگر اجازه دسترسی به آمار دید و بازدیدهای صورت گرفته از یک سایت و اتفاقات انجام شده در آنرا داشته باشید، می توانید مشخص کنید که اسپایدر کدام یک از موتورهای جستجوگر صفحات سایت را مورد بازدید قرار داده اند.
یکی از فعالیتهای اصلی که در SEM انجام می شود تحلیل آمار همین دید و بازدیدها می باشد.

اسپایدرها کاربردهای دیگری نیز دارند، به عنوان مثال عده ای از آنها به سایت های مختلف مراجعه می کنند و فقط به بررسی فعال بودن لینک های آنها می پردازند و یا به دنبال آدرس پست الکترونیکی (Email) می گردند.

ب- Crawler (خزنده)
کراولر، نرم افزاری است که به عنوان یک فرمانده برای اسپایدر عمل می کند. آن مشخص می کند که اسپایدر کدام صفحات را مورد بازدید قرار دهد. در واقع کراولر تصمیم می گیرد که کدام یک از لینک های صفحه ای که اسپایدر در حال حاضر در آن قرار دارد، دنبال شود. ممکن است همه آنها را دنبال کند، بعضی ها را دنبال کند و یا هیچ کدام را دنبال نکند.
کراولر، ممکن است قبلا" برنامه ریزی شده باشد که آدرس های خاصی را طبق برنامه، در اختیار اسپایدر قرار دهد تا از آنها دیدن کند. دنبال کردن لینک های یک صفحه به این بستگی دارد که موتور جستجوگر چه حجمی از اطلاعات یک سایت را می تواند در پایگاه داده اش ذخیره کند و همچنین ممکن است اجازه دسترسی به بعضی از صفحات به موتورهای جستجوگر داده نشده باشد.

شما به عنوان دارنده سایت، همان طور که دوست دارید موتورهای جستجوگر اطلاعات سایت شما را با خود ببرند، می توانید آنها را از بعضی از صفحات سایت تان دور کنید و اجازه دسترسی به محتوای آن صفحات را به آنها ندهید. تنظیم میزان دسترسی موتورهای جستجوگر به محتوای یک سایت توسط پروتکل Robots انجام می شود که در مقالات دیگر سایت به آن پرداخته شده است. به عمل کراولر ، خزش (Crawling) می گویند.

ج- Indexer (بایگانی کننده)
تمام اطلاعات جمع آورش شده توسط اسپایدر در اختیار ایندکسر قرار می گیرد. در این بخش اطلاعات ارسالی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند و به بخش های متفاوتی تقسیم می شوند. تجزیه و تحلیل بدین معنی است که مشخص می شود اطلاعات از کدام صفحه ارسال شده است، چه حجمی دارد، کلمات موجود در آن کدام است، کلمات چندبار تکرار شده است، کلمات در کجای صفحه قرار دارند و ... .
در حقیقت ایندکسر، صفحه را به پارامترهای آن خرد می کند و تمام این پارامترها را به یک مقیاس عددی تبدیل می کند تا سیستم رتبه بندی بتواند پارامترهای صفحات مختلف را با هم مقایسه کند.
در زمان تجزیه و تحلیل اطلاعات، ایندکسر برای کاهش حجم داده ها از بعضی کلمات که بسیار رایج هستند صرفنظر می کند. کلماتی نظیر a ، an ، the ، www ، is و ... . از این گونه کلمات هستند.

د - DataBase (پایگاه داده)
تمام داده های تجزیه و تحلیل شده در ایندکسر، به پایگاه داده ارسال می گردد. در این بخش داده ها گروه بندی، کدگذاری و ذخیره می شود. همچنین داده ها قبل از آنکه ذخیره شوند، طبق تکنیکهای خاصی فشرده می شوند تا حجم کمی ُُاز پایگاه داده را اشغال کنند.
یک موتور جستجوگر باید پایگاده داده عظیمی داشته باشد و به طور مداوم حجم محتوای آنرا گسترش دهد و البته اطلاعات قدیمی را هم به روز رسانی نماید. بزرگی و به روز بودن پایگاه داده یک موتور جستجوگر برای آن امتیاز محسوب می گردد. یکی از تفاوتهای اصلی موتورهای جستجوگر در حجم پایگاه داده آنها و همچنین روش ذخیره سازی داده ها در پایگاه داده است.

و- Ranker (سیستم رتبه بندی)
بعد از آنکه تمام مراحل قبل انجام شد، موتور جستجوگر آماده پاسخ گویی به سوالات کاربران است. کاربران چند کلمه را در جعبه جستجوی (Search Box) آن وارد می کنند و سپس با فشردن Enter منتظر پــاسخ می مانند.
برای پاسخگویی به درخواست کاربر، ابتدا تمام صفحات موجود در پایگاه داده که به موضوع جستجو شده، مرتبط هستند، مشخص می شوند. پس از آن سیستم رتبه بندی وارد عمل شده، آنها را از بیشترین ارتباط تا کمترین ارتباط مرتب می کند و به عنوان نتایج جستجو به کاربر نمایش می دهد.

حتی اگر موتور جستجوگر بهترین و کامل ترین پایگاه داده را داشته باشد اما نتواند پاسخ های مرتبطی را ارایه کند، یک موتور جستجوگر ضعیف خواهد بود. در حقیقت سیستم رتبه بندی قلب تپنده یک موتور جستجوگر است و تفاوت اصلی موتورهای جستجوگر در این بخش قرار دارد.

سیستم رتبه بندی برای پاسخ گویی به سوالات کاربران، پارامترهای بسیاری را در نظر می گیرد تا بتواند بهترین پاسخ ها را در اختیار آنها قرار دارد. حرفه ای های دنیای SEM به طور خلاصه از آن به Algo ( الگوریتم) یاد می کنند.
الگوریتم، مجموعه ای از دستورالعمل ها است که موتور جستجوگر با اعمال آنها بر پارامترهای صفحات موجود در پایگاه داده اش، تصمیم می گیرد که صفحات مرتبط را چگونه در نتایج جستجو مرتب کند. در حال حاضر قدرتمندترین سیستم رتبه بندی را گوگل در اختیار دارد.

ُمی توان با ادغام کردن اسپایدر با کراولر و همچنین ایندکسر با پایگاه داده، موتور جستجوگر را شامل سه بخش زیر دانست که این گونه تقسیم بندی هم درست می باشد:

• کراولر
• بایگانی
• سیستم رتبه بندی

برای آنکه تصور درستی از نحوه کار یک موتور جستجوگر داشته باشید داستان نامتعارف زیر را با هم بررسی می کنیم.

داستان ما یک شکارچی دارد. او تصمیم به شکار می گیرد:

- کار کراولر:
او قصد دارد برای شکار به منطقه حفاظت شده ابیورد، واقع در شهرستان درگز (شمالی ترین شهر خراسان بزرگ) برود.

- پروتکل Robots :
ابتدا تمام محدودیت های موجود برای شکار در این منطقه را بررسی می کند:

• آیا در این منطقه می توان به شکار پرداخت؟
• کدام حیوانات را می توان شکار کرد؟
• حداکثر تعداد شکار چه میزانی است؟
• و ... .

فرض می کنیم او مجوز شکار یک اوریال (نوعی آهو) را از شکاربانی منطقه دریافت می کند.

- کار اسپایدر
او اوریالی رعنا را شکار می کند و سپس آنرا با خود به منزل می برد.

- کار ایندکسر
شکار را تکه تکه کرده، گوشت، استخوان، دل و قلوه، کله پاچه و ... آنرا بسته بندی می کند و بخش های زاید شکار را دور می ریزد.


- کار پایگاه داده
بسته های حاصل را درون فریزر قرار داده، ذخیره می کند.

- کار سیستم رتبه بندی
مهمانان سراغ او می آیند و همسر او بسته به ذائقه مهمانان برای آنها غذا طبخ می کند. ممکن است عده ای کله پاچه، عده ای آبگوشت، عده ای جگر و ... دوست داشته باشند. پخت غذا طبق سلیقه مهمانان کار سختی است. ممکن است همه آنها آبگوشت بخواهند اما آنها مسلما" بامزه ترین آبگوشت را می خواهند!

نکته ها:
• شکارچی می توانست برای شکار کبک یا اوریال و یا هر دو به آن منطقه برود همانطور که موتور جستجوگر می تواند از سرور سایت شما انواع فایل (عکس، فایل متنی، فایل اجرایی و ...) درخواست کند.
• غذای خوشمزه را می توانید با نتایج جستجوی دقیق و مرتبط مقایسه کنید. اگر شکارچی بهترین شکار را با خود به منزل ببرد اما غذایی خوشمزه و مطابق سلیقه مهمانان طبخ نگردد، تمام زحمات هدر رفته است.
• به عنوان آخرین نکته این مقاله یاد آوری می کنم که به شکار اوریالی رعنا آن هم در منطقه حفاظت شده ابیورد، اصلا فکر نکنید. اما توصیه می شود که حتما از طبیعت بکر آن دیدن فرمایید (بدون اسلحه!).

سایت مپ یا sitemap را چگونه به گوگل معرفی نماییم

اگر من بیام و یک اسکریپت ایجاد کنم که با توجه به هر بخش فایل xml مخصوص اون بخش ایجاد بشه برای موتور جستجو آیا مشکلی خاصی پیش نمیاد؟ یعنی در فوتر هر بخش یه بخش باشه به اسم xml site map ولی لینکش برای هر بخش که واردش میشیم تغییر میده و به اون فایل مپ مربوط به خودش.
یعنی اگر اسپایدر موتور جستجو وارد بخش موبایل شد فایل mobile.xml ساخته بشه و به اون داده بشه که کلا حاوی محتویات همون بخش هست. ( یعنی وقتی بازش میکنه. )

و اینکه در صفحه اصلی آیا میشه یه فایل کلی سایت مپ گذاشت که تمام فایلهای سایت مپ XML مارو در بربگیره؟

در آخر یک سوال بسیار مهم اینکه :
سایتی مثل گوگل با وجود اینکه ما به اون سایت مپ میدیم باز هم به کار استاندارد خودش ادامه میدهد درسته؟ یعنی این فایل های xml که ما ایجاد میکنیم به عنوان نقشه سایت بیشتر میتونه مفید باشه درسته؟

من منظور شما رو از XML متوجه نمیشم
الان خروجی RSS هم با فرمت XML هست. خروجی سایت مپ هم به شکل XML هست ولی این دو تا با هم فرق دارند. الان ما زیر صفحه یه لینک RSS داریم که خروجی XML میده و یه سایت مپ هم داریم که اون هم خروجی XML میده در این آدرس

http://forum.persia-cms.com/sitemaps.xml

شما شکل و فرمت این دو تا رو با هم مقایسه کن. سایت مپ باید به شکل اون چیزی باشه که من در لینک دوم به شما دادم

حالا اینها هر کدوم یک سایت مپ دارن به شکل Xml مثلا با آدرس sub1.site.com/map.xml

حالا ما یه سایت مپ کلی میتونیم داشته باشیم به آدرس www.site.com/map.xml که این سایت مپ شامل اون پنج تا سایت مپ دیگه باشه؟ برای هدایت اسپادیر موتور جستجوگر به اون 5 تا سایت مپ.

در مورد اون بخش آخر هم منظورم این بود که سایت مپ های xml رو وقتی که ما به بخشی مثل وبسمتر گوگل میدیم در واقع اون رو برای بهتر جستجو کردن و ایندکس سایت استفاده میکنه درسته؟ وگرنه خودش بطور طبیعی به جستجوی همه بخش های سایت میپدازد؟

گوگل به طور منظم سایت شما رو به طور معمولی و با spider هاش crawl میکنه و سایت مپ هم بهش کمک میکنه که بتونه تا عمق مطالب شما رو هم در دسترس داشته باشه و بتونه اونها رو هم ایندکس کنه. در ضمن وقتی شما سایت مپ داشته باشید از داخل اکانت گوگل خودتون در بخش سایت مپ میتونید به گوگل بگید که سایت شما رو با سرعت بیشتری ایندکس کنه. تو تنطیمات سایت مپ در اکانت گوگل این بخش وجود داره .

سریع ترین راه معرفی سایت به موتور جستجوی گوگل چگونه است

برای اینکه در سایت خودمان را در موتور های جستجو ثبت کنیم باید این موارد را داشه باشد.
Meta TagsTitle:
Recommended title length is less than or equal to 150 chars, your title length is 21
Description:
Recommended description length is less than or equal to 200 chars, your description length is 0
Keywords:
Recommended keywords length is between 300 and 500 chars, your keywords length is 0
برای ارزایابی سایت خودتان می توانید از لینک زیر استفاده کنید.
http://www.mypagerank.net/service_metatags_index
برای من هیج کدام رو نداره
ولی سایت امیر عباس یکی شو داره.
حالا سوال اینه که چطور برای فروم خودمان سه مورد بالا را داشته باشیم.
من جواب رو تو این سایت دیدم ولی جواب امیر عباس چی باشه؟

خوب شما میتونی تمامی اون موارد رو داشته باشی
مورد اول رو که همه فورم ها دارن. الان فورم شما هم بخش title رو داره چون صفحه ای که تایتل نداشته باشه اصلا صفحه استاندارد نیست. در مورد داشتن description , keyword meta tag هم شما باید یک مد نصب کنید ولی اگر از UTF-8 استفاده کنید این مد به درستی روی فورم کار نمیکنه و این هم به خاطر عدم ساپورت کامل از UTF-8 در phpbb 2 هست و در نسخه بعدی درست میشه
الان سایت www.siscenter.com اون مد رو نصب کرده چون از اینکودینگ arbic استفاده میکنه و مشکلی هم نداره.
حالا اگر اون مد رو لازم داری بگو من لینکش رو بهت بدم

من همون مد رو یه خورده دستکاری کردم که فعلا بهش از بخش description meta tag اون استفاده کرد و صفحات keyword meta tag ندارن. بعد که نسخه 3 بیاد دیگه مشکل با UTF-8 نداره و میشه از او یکی تگ هم استفاده کردچه عجب یه جا عربیک به درد خورد ! آدرس مودش رو بده به درد من می خوره . راستی امیر جان اون مد که نیاز به SEO و ریدایرکت شدن آدرسها نداره ؟

اون مد احتیاج به هیچ چیز خاصی نداره و میتونید همینطوری ازش استفاده کنید
برای دانلودش باید برید اینجا
 ثبت در موتور های جستجو به طور اصولی
فقط دقت کنید که توی اسم هر فورم فقط باید از ی عربیک استفاده کنید و اگر توی عنوان انجمن ها ی یونی کد باشه به جای اون حرف ی یه کد نمایش داده میشه

 

سایتمپ و معرفی به گوگل بدون خطا

من برای گوگل سایت مپی رو که در فرم هست رو آدرس دهی کردم ولی خطای عدم شناخت فرمت رو رو نشوم می ده؟
آدرس سایت مپ من

 

شما دو تا سایت مپ روی سیستم پرشیا داری
یکی سایت مپ معمولی که باعث ایجاد لینک های داخلی میشه و پیج رنک صفحات رو بالا میبره و همونی هست که شما لینکش رو در قسمت بالا دادی و یکی دیگه هم هست که سایت مپ گوگله
برای سایت شما آدرسش میشه

http://www.ebtekaronline.com/ebtekar/sitemaps.xml

شما باید این بخش رو به گوگل معرفی کنید
البته قبلش باید برید داخل کنترل پنل بی بی و در بخش سایت مپ باید mod rewrite رو روشن کنید

تو گوگل من این سایت مپ رو اضافه کردم.
ebtekaronline.com/ebtekar/sitemaps.xml

بعد از اضا فه کردن سایت مپ چطور باید کاری کرد که گوگل سایت رو به صورت forum.ebtekaronline.com ایندکس کنه.
و یا اینکه گوگل مطالب رو ایندکس خواهد کرد یعنی به صورت http://www.ebtekaronline.com/ebtekar/؟

اگر سایت مپ شما در خروجی آدرس ها رو با www نشون میده شما هم باید خود سایت مپ رو با www به گوگل معرفی کنید چون در غیر این صورت بعد از اولین مراجعه گوگل به سایت مپ شما یه پیغام خطا دریافت خواهید کرد

ما آدرس خروجی سایت مپت هر طوری باشه گوگل صفحات شما رو به همون شکل ایندکس میکنه و بهتره همین کار رو هم بکنه وگرنه آدرس های صفحات شما duplicate میشه و رتبه سایت شما پایین میاد.

ارتباط نام دومین با سئو در رنکینگ و نتایج جستجو در گوگل

در مورد نام مناسب دومین.
با توجه به اینکه کلمات کلیدی پشت سر هم و بدون خط فاصله در نام دومین توسط گوگل قابل شناسائی نیست....
انتخاب Persian-football بهتر از persianfootball هست؟
البته این از لحاظ موتورهای جستجو شاید خوب باشه ولی ضرر ناشی از راحت حفظ نشدن این مزیت رو از بین نمی بره؟
اگر کلمات کلیدی پشت سرهم قابل شناسائی نیست انتخاب یه دومین 5 حرفی کوتاه ولی بی معنی یا بی ربط رو به انتخاب دومین 15 حرفی Persianfootball ترجیح میدین؟
یعنی با حجم فعالیت یکسان دومین کوتاه تر موفق تره؟
و این اسم بلند جز راحت حفظ شدن بقیش ضرره؟
کلاً کوتاهی دومین چه تاثیری میتونه تو Pagerank داشته باشه؟
اصلاً جز عوامل SEO هست یا فقط از لحاظ راحت تایپ شدن میتونه موثر باشه؟

در مورد نام من فکر میکنم گوگل در حال حاضر میتونه کلمات به هم چسبیده با معنی رو از هم تشخیص بده
مثلا وقتی شما این عبارت رو جستجو کنید

persian forum

در صفحه نتیجه شما سایت persianforum.net رو می بینید. خوب این نشون میده که گوگل میتونه کلمات به هم چسبیده رو هم تشخیص بده. ولی من همچنان ترجیح میدم از کلمات کلیدی مرتبط با سایت که با - از هم جدا شده باشند رو انتخاب کنم.
بلندی و کوتاهی نام دومین هم تاثیری در رتبه بهتر نداره مگر اینکه نام سایت شما خیلی خیلی بند باشه ولی اگر شما دو و نهایت 3 کلمه کلیدی رو در URL داشته باشید مشکلی ایجاد نمیکنه و خیلی هم میتونه مفید باشه

سئو و کسب بالاترین رتبه بندی در موتورهای جستجو

رعایت نکات SEO در برنامه نویسی و طراحی صفحات وب مسلما رابطه مهمی با ایندکس شدن اون سایت در موتور جستجو داره . توی این تاپیک سعی داریم در مورد این مسله مهم صحبت کنیم

طبق گفته امیر قرار شده بحث در مورد استاندارد سازی طراحی صفحات وب توی این تاپیک صحبت بشه لطفا دوستانی که اطلاعاتی در این زمینه دارند اینجا اشتراک بزارن تا بتونیم از یک منبع کامل بهرمند بشم

یکی از مواردی که اکثرا در حین طراحی وب نادیده گرفته میشه همین مسئله موتور های جستجو و ایندکس شدن سایت در موتور های جستجو هستش. متاسفانه طراحان ایرانی اکثرا هیچ توجهی به این مورد نمی کنند. البته خیلی از برنامه هایی که تا به حال توسط اروپایی ها یا آمریکا یی ها هم نوشته شده هم همین شکل رو داره و نمونش همین سیستم phpbb که خودمون ازش استفاده میکنیم
موقعی که شما تصمیم میگیری سیستمی رو بنویسی یه سری نکات هست که باید حتما رعایت کنی تا سایتت خوب ایندکس بشه

1- قالب سبک و طراحی شده با CSS
این یکی از موارد مهم در طراحی هست
شما وقتی قالب رو تماما با CSS طراحی کنی ، میتونی ظاهر و قالب سایت رو از محتوا مجزا کنی. یعنی به عبارتی دیگه لازم نیست که برای تغییر ظاهر سایت از دستورات HTML استفاده کنی و تمامی عناصر صفحه رو توسط CSS قالب بندی میکنید. در حال حاضر موتور های جستجو برای یک سری از تگ های HTML ارزش خاصی رو قائل هستند (تگ های h1 تا h6 و
, ,

  • ) . وقتی شما از CSS در طراحی استفاده نکنید طبیعتا قادر به استفاده از این برچسب ها نخواهید بود چون طرح صفحه شما رو بهم میزنند. به عنوان مثال برچسب h1 به قدری بزرگه که کل صفحه رو به هم میریزه ولی با استفاده از CSS میشه اندازه و رنگ و نوع فونت این برچسب رو به طور کامل کنترل کرد و صفحاتی رو طراحی کرد که به طور کامل semantic یا به عبارتی معنایی و با مفهوم باشه. در ضمن صفحات CSS به مراتب سریعتر باز میشن و حجم کد HTML صفحاتی که با CSS طراحی شدن گاهی اوقات چندین برابر سبکتر از حجم کد صفحاتیه که تنها با HTML طراحی شدن. در ضمن فایل CSS شما بعد از اولین بارگذاری صفحه در مرورگر کاربر cache میشه و عکسهایی که به عنوان پس زمینه در CSS استفاده کرده بودید هم همینطور و این باعث میشه hit های سرور پایین بیاد و فشار کمتری به سرور وارد بشه. تا جایی که امکان داره از table در طراحی استفاده نکنید چون موتور های جستجو در خوندن مطالب داخل جداول تو در تو مشکل دارند و سایت شما به خوبی ایندکس نمیشه.

    2- حذف session ID ها
    این مورد خیلی مهمه و در سایت گوگل در بخش راهنمای وب مستر ها به این مورد اشاره شده. شما وقتی طراحی داینامیک انجام میدید به هر حال یه سری متغیر در آدرس صفحه وجود خواهد داشت ولی وجود این بخش برای افرادی که به شکل مهمان صفحات رو بازدید می کنند هیچ لزومی نداره. این بخش رو برای مهمان ها حتما باید حذف کنید

    3- قفل کردن wwwدر آدرس صفحه و حذف index.html یا index.php از صفحه اول
    این مورد هم خیلی مهمه. وقتی آدرس سایت شما با www و هم بدون www باز میشه، موتور های جستجو صفحه شما رو دو صفحه کاملا متفاوت در نظر می گیرند واین یعنی وجود کپی از یک صفحه و در نتیجه محتوای تکراری و این باعث افت ارزش صفحه سایت شما میشه. در ضمن اگر شما index.php رو در آدرس صفحه بزنید و یا بدون index.php آدرس را وارد کنید باز هم وارد صفحه اول سایت خواهید شد و این هم باز از دید موتور های جستجو دو صفحه کاملا مجزاست. شما باید با استفاده از redirect 301 یا به عبارتی ری دایرکت دائمی تمامی آدرس های ممکن برای صفحه اول رو به آدرسی که www داره ریدایرکت کنید و همچنین باز با استفاده از همین redirect باید صفحه ای که index.php رو داره رو ری دایرکت کنی روی آدرسی که / ختم میشه
    درست مثل همین سایت ما. الان شما روی این لینک کلیک کنید و نتیجه رو تو نوار آدرس ببینید

    http://www.forum.persia=cms.com/index.php

    الان سیستم هایی مثل drupal یه سری امکانات در اختیار شما قرار میدن که شما بتونید از این قابلیت ها استفاده کنید
    من هم یه مقاله در مورد قفل کردن www در آدرس صفحهنوشتم که به درد میخوره


    4- عدم استفاده از javascript برای بخش هایی که مربوطه به لینک های سایت است و قرار دادن کدهای جاوا اسکریپت در فایل خارجی
    به هیچ عنوان از کدهای جاوا برای بخش ناوبری یا همون لینک های به صفحات دیگر استفاده نکنید چون جاوا اسکریپت یه زبان برنامه نویسی طرف مشتریه و موتور های جستجو نمی تونن این کد ها رو کامپایل کنند و این بدترین چیز برای یک سایته. در ضمن اگر هم جایی احتیاج به استفاده از جاوا اسکریپت دارید اون رو در بالای صفحه خودتون قرار ندید بلکه تو یه فایل خارجی قرار بدید و به صفحه لینکش کنید. برای CSS هم همین کار رو بکنید و CSS رو در داخل کد صفحه و داخل بخش head صفحه قرار ندید و از CSS خارجی یا همون external استفاده کنید.

    5- rewrite کردن صفحات با استفاده از mod rewrite سرور apache
    این قابلیت دیگه برای ایندکس شدن صفحات تاثیر زیادی نداره ولی یه ویژگی خوب داره که من اونها رو اینجا میگم.
    تجربه نشون داده که صفحاتی که پسوند HTML دارند به شکل بهترین می تونن پیج رنک رو بین صفحات مختلف سایت منتقل کنند. وقتی شما از یک صفحه به یک صفحه دیگه لینک میدید این کار باعث میشه پیج رنک صفحه ای که بهش لینک داده شده بالاتر بره. وقتی صفحات پسوندش HTML باشه این قابلیت انتقال پیج رنک یا همون pagerank transmission به شکل بهترین انجام میشه. در ضمن باید سعی کنید که وقتی صفحات رو rewrite میکنید باید آدرس صفحات کوتاه باشه مثلا یه چیزی مثل همین آدرس های فورم ما ولی یه آدرسی مثل -http://www.example.com/123,ID345,re,345.html چیز خوبی نیست و هیچ نفعی برای سایت شما نداره

    6- مجزا کردن آدرس صفحه از title مطلب
    اگر یک CMS طراحی میکنید سعی کنید این قابلیت رو برای CMS در نظر بگیرید که شخص قادر باشه آدرس صفحه رو خودش تعیین کنه و این آدرس از title صفحه مجزا باشه. در حال حاضر سیستم هایی مثل drupal ویا movable type این قابلیت رو به کاربران میدن
    مثلا شما میتونید یه تیتر داشته باشید به این شکل

    استفاده از قابلیت های سایت مپ گوگل

    و آدرس صفحه رو هم طرف بتونه خودش بده به این شکل

    -http://www.example.com/google-sitemap.html

    این مشخص شده که قرار دادن کلمات کلیدی انگلیسی در آدرس صفحه میتونه کمک خیلی بزرگی باشه که اون صفحه رتبه بالاتری کسب کنه. البته باید دقت کنید که کاربر باید قادر باشه هم از _ استفاده کنه و هم از - . البته - به _ ارجحیت داره و بهتره از - در بین کلمات کلیدی استفاده بشه.

    7- نمایش تاپیک های مرتبط
    این ویژگی هم خیلی مهمه. وقتی مطالب سایت زیاد بشه و این قابلیت در سایت شما وجود داشته باشه هم کاربران احساس راحتی بیشتری میکنند و میتونن تاپیک های مرتبط به موضوع مورد علاقه خودشون رو پیدا کند و هم اینکه وقتی موتور های جستجو صفحات شما رو باز می کنند در زیر هر مطلب یه سری لینک به صفحات دیگه سایت شما وجود داره که تمامی این مطالب به هم مرتبط هستند و با استفاده از این قابلیت یه شبکه عظیم لینک های داخلی به وجود میاد که باعث میشه پیج رنک صفحات داخلی بالا بره ( اگر پسوند صفحات HTML باشه این انتقال پیج رنک به شکل بهتری انجام میشه ) و بالا رفتن پیج صفحات داخلی باعث بالا رفتن پیج رنک صفحه اول میشه. الان سیستم drupal و movable type این قابلیت رو دارن و پیج رنک سایت هایی که از این سیستم ها استفاده میکنند حرف من رو تایید میکنه. ما هم در همین [url=http://forum.persia-cms.com
    ]forum[/url] این قابلیت رو داریم

    8- ماژول گوگل سایت مپ
    داشتن گوگل سایت مپ دیگه برای هر سایتی ضروری به نظر میرسه از این جهت که چندی پیش دو موتور جستجوی MSN و Yahoo هم از پروتوکل سایت مپ گوگل پشتیبانی کردند و الان شما میتو نید سایت مپ سایت خوتون رو در گوگل و یاهو به ثبت برسونید و MSN هم احتمالا در آینده نزدیک این بخش رو برای کاربران در نظر میگیره که بتونن سایت مپ خودشون رو ثبت کنند.

    9- نداشتن صفحات تکراری
    سیستم شما باید طوری طراحی بشه که صفحات تکراری در این سیستم تولید نشه. مثلا سیستم هایی که یک صفحه php و یک صفحه آرشیو HTML میسازند هیچ ارزشی ندارند. شما باید برای هر مطلب تنها یک صفحه داشته باشید و اگر مجبورید که صفحات تکراری داشته باشید باید با استفاده از ریدایرکت 301 اون صفحات رو به صفحه اصلی مطلب ریدایرکت کنید. درست مثل آدرس های داخل همین فورم
    دقت کنید

    http://forum.persia-cms.com/seo-vt334.html

    http://forum.persia-cms.com/post1366.html#1366

    این مورد خیلی خیلی مهمه. اگر هم نمیتونید صفحات رو ری دایرکت کنید باید با استفاده از فایل robots.txt صفحاتی تکراری رو ban کنید که برای اون هم یه مقاله من اینجا نوشتم که میتونید از اون استفاده کنید.

  • ثبت و بهینه سازی وبلاگ در موتورهای جستجو

    توی این مطلب سعی کردم  در رابطه با ثبت و بهینه سازی وبلاگ در موتورهای جستجو مطلب بنویسم. تا اونجا که ممکن بوده سعی شده به بیشتر سئوالات کاربران در این رابطه پاسخ داده بشه .

    ۱- چگونه سایت خود را در موتور های جستجو ثبت کنیم؟

    برای ثبت وبلاگ در متورهای جستجو چند راه وجود دارد که در زیر به چندتا از اون ها اشاره شده است.

    * سایت خود درا مستقیما در موتور های جستجو ثبت نمایید ، این کار کمی وقت گیر و مشکل به نظر می رسد و ممکن است بعضی از موتورهای جستجو از قلم بیافتد.

    از سرویس های رایگانی که به همین منظور در نظر گرفته شده اند استفاده نمایید، به عنوان مثال کافی است سایت و یا وبلاگ خود را در سایت های زیر وارد نمایید ، این سایت ها به طور خودکار سایت شما در چندین موتور جستجوی معروف ثبت می نمایند.

    http://www.submit.gsign.biz/

    http://www.4alltemplates.com/free-search-engines-submit

    سایت و یا وبلاگ خود را در دایرکتوری گوگل - dmoz.org ثبت کنید.

    www.dmoz.org یکی از دایرکتوریها یا به اصطلاح خودمان از لینکدونی های بسیار معروف هست که کاربران برای ثبت سایتشان در آن سر و کله می شکنن !

    علاوه بر اینکه بعد از ثبت سایت و یا وبلاگتان د راین دایرکتوری بسیاری از موتورهای جستجو به سمت شما هجوم می آورند در رتبه سایت شما  هم تاثیر زیادی خواهد داشت.
     

    http://www.google.com/Top/World/Farsi/رایانه/اینترنت/در_پهنه‌ی_وب/وب‌لاگ‌ها/

    لینک بالا مربوط به وبلاگ ها می باشد ، همانطور که مشاهده می نمایید در این صفحه تعدادی دسته بندی وجود دارد. برای ثبت وبلاگتان کافی است به یکی از دسته بندی ها مراجعه و روی لینک "سایــت خود را ثبت کنید" در پایین صفحه کلیک نمایید.

    از آنجا که این دایرکتوری به زبان فارسی هم ترجمه شده برای اطلاعات بیشتر به خود سایت مراجعه نمایید.

    یکی دیگر از راه های ثبت سایت درموتورهای جستجو این است که از دوستان خود بخواهید که لینک شما را در سایتشان قرار دهند. اگر سایت آنها در موتورهای جستجو ثبت شده باشد به احتمال زیاد ، موتورهای جستجو سری هم به سایت شما خواهند زد و آدرس شما را در فهرستشان قرار خواهند داد.

    2- چگونه کاربران بیشتری را از طریق موتورهای جستجو به وبلاگ خود جذب نمایم؟

    * سایت خود را در موتورهای جستجو بهینه سازی کنید

    * رتبه سایت خود را افزایش دهید.
     

    3- چگونه سایت  خود را در موتورهای جستجو بهینه سازی کنم؟

    اگر سایت شما در تمامی موتورهای جستجوی دنیا ثبت شده باشد ولی هیچ کاربری از طریق موتورهای جستجو به سایت شما مراجعه ننماید هیچ ارزشی برای شما نخواهد داشت.

    برای اینکه بتوانید سایت خود را در نتایج موتورهای جستجو آن هم در صفحات نخست قرار دهید باید به نکات زیر توجه نمایید:

    * عنوان سایت را متناسب با موضوع سایت یا وبلاگتان انتخاب کنید ، به عنوان مثال عبارت        "آموزش بهینه سازی وبلاگ ها و سایت ها" را در گوگل جستجو کنید، اولین موردی که نمایش داده خواهد شد وبلاگ http://seoblog.blogfa.com/ خواهد بود.

    سعی کنید با مهمترین  کلمات کلیدی ویلاگتان یک عبارت با معنا و زیبا و درعین حال مختصر بسازید ، اگر عنوان شما بیش از حد طولانی باشد موتورهای جستجو فقط بخشی از آن را استفاده خواهند نمود.

    چنانچه وبلاگ شما در رابطه با دانلود موزیک می باشد می توانید عنوان وبلاگ خود را " بهترین موزیک ها در [نام اصلی وبلاگ] - بهترین وبلاگ دانلود موزیک " قرار دهید.

    در عنوان فوق از سه کلمه کلیدی و مهم "دانلود - موزیک - دانلود موزیک"  در رابطه با موضوع وبلاگ استفاده شده است که مطمئنا  تأثیر بسزای در رابطه با کشاندن کاربرانی که به دنبال موزیک در موتورهای جستجو می گردند به سایت شما خواهد داشت.

    اگر بهینه سازی در موتورهای جستجو برای شما مهم است به هیچ وجه از عناوین غیر مرتبط و بی معنا استفاده نمایید. مثلاً  "M.U.S.I.C 2006 ".

    کلمات کلیدی - اخیراً در قسمت کنترل پنل بخشی به عنوان "ثبت درموتورهای جستجو" اضافه شده است. در این قسمت جایی برای  وارد نمودن کلمات کلیدی (Keywords) و توضیحات وبلاگ ( description ) قرار داده شده است.

    کلمات کلیدی نیز یکی از عوامل مهم دیگر برای بهینه سازی سایت در موتور های جستجو می باشد. انتخاب کلمات کلیدی متناسب و متعارف همیشه برای بالا کشاندن سایت و یا وبلاگ شما در نتایج موتورهای جستجو موثر می باشد.

     در انتخاب کلمات کلیدی کمی دقت نمایید ، هرچه را که به ذهنتان رسید فوراً در به عنوان کلمه کلیدی قرار ندهید. تا حد امکان سعی کنید حدس بزنید کاربرانتان ممکن است چه عباراتی را جستجو کنند.

    یکی از ابزارهای مهم برای انتخاب کلمات کلیدی در سایت http://www.overture.com/ که مدتی است توسط یاهو خریداری شده قرار داده شده است. برای استفاده از این ابزار به لینک زیر مراجعه کنید:
    http://inventory.overture.com/d/searchinventory/suggestion
     

    برای مثال همان وبلاگ بالا را که در رابطه با دانلود موزیک بود در نظر بگیرید، در قسمت "Get suggestions for"   کلمه " دانلود" را وارد نمایید. این ابزار لیستی از بیشترین عبارات ها و کلمات متشابه با keyword شما به علاوه  تعداد دفعات جستجوی هر مورد را نمایش می دهد. این اطلاعات از موتورهای جستجو به دست آمده و قابل اطمینان می باشد.

    طبق تعریف بالا بهترین کلمات کلیدی برای یک وبلاگ دانلود موزیک می تواند کلمات و عبارت های زیر باشد:

    "دانلود - دانلود موزیک - دانلود آهنگ - دانلود موسیقی - دانلود رایگان - دانلود موزیک ایرانی " 

    نکته مهم : کلمات کلیدی را در بیشتر از حد زیاد نکنید چون کثرت آنها تاثیری در در بهینه سازی سایت شما نخواهد داشت و خودبخود بخشی از آنها حذف خواهد شد.

    نکته مهم: برای استفاده از ابزار فوق کلیدی ترین کلمه وبلاگ خود را وارد کنید مثلا " دانلود ، موزیک ، هنر ، نرم افزار، شعر ، داستان، سیاست ، تاریخ  و ..." سعی کنید تا حدالامکان کلمه ها را چک کنید نه عبارت ها را! بعد از این مرحله پربازدیدترین و متناسب ترین نتایج را به عنوان کلمات کلیدی خود انتخاب نمایید.

    در مورد توضیحات وبلاگ هم در  یک یا دو خط وبلاگ خود را شرح دهید، این قسمت زمانی که سایت شما در نتایج موتورهای جستجو قرار گیرد نمایش داده خواهد شد.

    چگونه رتبه سایت یا وبلاگ خود را ببینم؟

    یکی از بهترین راه ها ی مشاهده رتبه سایتتان در گوگل استفاده از نوار ابزار گوگل می باشد.
    براي دانلود آن در گوگل سرچ كنيد.

    همچنین برای دیدن سریع رتبه وبلاگ در گوگل کافی است به آدرس زير مراجعه كنيد
    http://www.orq.ir/pr/index.html
     

    5- چگونه رتبه سایت خود را بالا ببریم؟

    برای بالا بردن رتبه سایت خود می توانید از روش های زیر استفاده نمایید:

    * از دیگران بخواهید به سایت شما لینک بدهند ، به خصوص سایت هایی که رتبه آنها بالاست. برای این کار می توانید از دایرکتوری ها و لینکدونی های رایگان نیز استفاده کنید مانند: http://www.linkestan.com/  و یا http://www.iranmehr.com/  و...

    * شما هم به دیگران لینک بدهید به ویژه سایت های مرتبط و حدالامکان معروف

    * تعداد صفحات و مطالب سایت خود را افزایش دهید.

    * برای اطلاعات بیشتر دراین مورد می توانید به سایت http://www.iranseo.com/ مراجعه نموده و از کتابی که به همین منظور در سایت قرار داده شده استفاده نمایید.

    در پایان باید توجه داشته باشید بعد از انجام کلیه موارد فوق از صحت عملکرد خود اطمینان حاصل کنید ، باید چندماهی منتظر نتیجه این تغییرات بمانید ، کارهای  فوق هیچ گاه یک شبه به شما جواب نخواهد داد پس پشتکار داشته باشید و کمی صبر کنید.

    http://marketgolchinkala.persiangig.com

    ثبت لینک در دایرکتوری blogz.ir

    چرا ثبت لينك در دايركتوري؟!

    ثبت لينك در دايركتوري باعث افزايش تعداد بك لينك‌ها و در نتيجه باعث بهبود رتبه وب سايت يا وبلاگ در موتورهاي جستجو ميشود. بهبودسازي وب سايت يا وبلاگ براي اين منظور باعث افزايش رتبه آن در بين نتايج جستجو ميشود.

    اين، ثبت لينك در دايركتوري، دقيقآ يكي از تكنيك‌هايي است كه امروزه در مسأله بسيار مهم بهبودسازي وب سايت براي موتورهاي جستجو يا سئو مطرح ميشود.

    بهبود رتبه در موتورهاي جستجو - SEO چيست؟

    امروزه با وجود ميليونها سايت يا وبلاگ منتشر شده در اينترنت، موضوع بهبود سازي سايت براي موتورهاي جستجو (Search Engine Optimization - SEO) يا سئو و به دنبال آن رتبه سايت در نتايج جستجو (Search Engine Results Page - SERP) يا سرپ، از تكنيك‌هاي بسيار مهم فراهم نمودن يك سايت برجسته و با حجم ترافيك بالا است. اين تكنيك يك وب مستر را در رسيدن به اهداف خود از سايت و شخصيت آنلاين خود ياري خواهد نمود.

    منبع: www.seoblog.blogfa.com

    مقالات

     
     
     

     

     

     

     

     

      

     

    صفحه نخست | ارسال مشخصات | لینک دوستان | در باره ما | اخبار | تبلیغات | تعرفه ها | قوانین | تماس با ما | محصولات گوناگون

     Copyright © or other proprietary statement goes here
    For problems or questions regarding this Web site contact 
    forme tamas.
    Last updated: 2010-12-01 * 23:59:49

    Back to To0

    ;